29 Mart 2024 Cuma

1 Yılda 52 Plaj Temizleyen Çevre Dostu İnsan: Pat Smith

“Action Nan” takma adıyla tanınan Çevre topluluğu Final Straw Cornwall’ın da kurucusu olan 70 yaşındaki Smith, “52 sahil temizlemek hedefimdi sonunda bitti.” dedi ve ekledi: “Plajlarımızın bana ihtiyacı olduğu için hedefimden şaşmayacağım.”

Smith, günler boyunca ziyaret ettiği plajların durumunu, topladığı çöpleri ve hayal kırıklıklarını anlatan çevrimiçi bir günlük oluşturdu. “Geçen hafta temizlediğim plajı, bu hafta daha kötü bir durumda bulduğumda büyük hayal kırıklığına uğradım” ifadelerini kullandı.

Temizleme çabalarına bazen arkadaşlarıyla bazen de gönüllüler ile devam eden Smith: “Harlyn Beach’i 20’den fazla gönüllü ile temizledim. Plaj, kıyıdaki mikro plastikler dışında oldukça temizdi” dedi.

Pat Smith’in çevrimiçi günlüğüne aktardığı izlenimlerin bazıları şöyle:

“Tek kullanımlık plastiklerin geri dönüştürülebilir olması ve hiçbir zaman atık haline gelmemesi için programlanmış kapalı bir döngü sistemi geliştirilmelidir. Hepimiz, sadece bir değerli gezegene sahip olduğumuz ve her birimizin ona bakmak için sorumluluk alması gerektiği gerçeğine uyanmalıyız.”

“Bu çöpler hepimiz tarafından kullanılıyor ve onları güzel plajlarımızı kirleten şeyler olarak görmek şok edici. Lütfen daha düşünceli olmaya çalışalım. Yaşayan gezegenimizi çocuklarım ve torunlarım için korumaya çalışıyorum ve bunu başarmak için elimden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğim.”

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi