19 Mart 2024 Salı

İstanbul’da Şiddetli Yağış Hayatı Felç Etti

İstanbul’da akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağmur, fırtına ve Anadolu yakasında oluşan hortum hayatı felç etti. Metro seferleri durdu, Avrasya tüneli trafiğe kapatıldı, uzun süre Marmaray seferleri yapılamadı, Kadıköy istikametinde ki vapur mahsur kaldı. Ulaşım’ın durma noktasına gelmesinin dışında, Osmanbey’de bulunan Pangaltı Ermeni mezarlığı’nın duvarı yıkıldı, Haydarpaşa Limanındaki dev bir vinç devrildi ve patlama meydana geldi. İstanbul’da hayatı felç eden havayla ilgili AKOM ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden uyarı geldi: Sağanak gece saatlerinde etkisini artıracak.

İstanbul’da, saat 18:00 sularında Beylikdüzün’den başlayan şiddetli yağmur kısa sürede tüm kenti esir aldı. Yağmur kısa sürede doluya dönüştü. Yumruk büyüklüğünde yağan dolular bir çok evin ve aracın camlarını telef etti.

Anadolu Yakasında Hortum

Şiddetli Fırtına Anadolu yakasında hortuma neden olurken evlerin çatısı uçtu ve bir çok ağaç devrildi.

Metro ve Marmaray Seferleri Durdu

Su baskınları, yollara devrilen ağaç ve tabelalar nedeniyle metro ve marmaray seferleri durduruldu.

Trafik Felç Oldu ve Vatandaşlar Mahsur Kaldı

E-5 ve ana arterlerde trafik neredeyse tamamen durdu. Avrasya Tüneli yağış ve fırtına sebebiyle geçici süreyle tedbir amaçlı trafiğe kapatıldı. Fırtınaya yolda yakalanan vatandaşlar mahsur kaldı.

Mezarlığın Duvarı Çöktü

Osmanbey’de bulunan Ermeni Mezarlığı’nın yıkılan duvarının altında kalan 2 kişi, çevredekilerin ve ekiplerin müdahalesiyle enkazdan çıkarılıp hastaneye kaldırıldı.

Haydarpaşa’da Dev Vinç Devrildi

Liman’daki dev vinçlerden birinin devrilmesinin ardından patlama yaşandı. Patlama halk arasında büyük bir korku ve paniğe neden oldu. Patlama nedeniyle çıkan yangın, kontrol altına alındı.

Vapurda Mahsur Kaldılar

Kadıköy istikametinde ilerleyen Şehir Hatları vapuru denizin ortasında mahsur kaldı ve daha sonra dalga kıranlara çarptı. Panikleyen yolculara ise can yeleği giydirildi.

Havada Facia

İstanbul’a sefer yaptığı sırada doluya yakalanan yolcu uçağının burun radarı, kanatları delik deşik olurken, uçağın son anda piste indiği belirtiliyor. Uçakta ağır ölçüde maddi hasar meydana gelirken herhangi bir can kaybı meydana gelmedi.

Acıbadem’de Balık Çıktı

Fırtına ve hortumun şiddetinden dolayı İstanbul’un  Kadıköy ilçesindeki  Acıbadem semtinde canlı balık yakalandı.

Akom ve Meteoroloji Uyardı

Akom ve Meteoroloji’den yapılan son dakika uyarılarına göre yağış gece saatlerinde etkisini arttırarak devam edecek.  Açıklamalarda vatandaşlar ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi ve heyelana karşı dikkatli olmaları konusunda’da uyarı geldi. Yağışın yarın da sürmesi bekleniyor. (K)

Gazzeli Genç Kız, SAT-7’ye Konuştu

SAT-7 EKRANLARINDA SAVAŞIN SONLANDIRILMASI VE OKULA DÖNME ÇAĞRISINDA BULUNDU Gazze'de 625.000'den fazla çocuk ve genç aylardır okula gidemiyor...

Ermeni Kilisesi, Surp Krikor Lusavoriç Yortusu’nu Kutladı

Ermeni Kilisesi, İman Atası Surp Krikor Lusavoriç'in, İsa Mesih'e olan imanı uğruna Khor Virab'a (Derin Kuyu) Atılışı...

İskenderun’da Paskalya Öncesi Et Orucu Başladı

İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu ‘Et Karnavalı-Merfağ’ gerçekleştirerek, Paskalya öncesinde et orucuna başladı. Bu hafta sonu ise Peynir Karnavalı...

Papaz Aleksandır Çıkırık, Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı

Edirne'de geçen yıl 17 Mart'ta geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Bulgar Ortodoks Sveti Georgi Kilisesi papazı Aleksandır Çıkırık, ölümünün...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi