28 Mart 2024 Perşembe

144 yolcusuyla Fransa’da düşen uçağın kara kutusu bulundu

144 yolcu ve altı mürettebat taşıyan Germanwings’e ait yolcu uçağı Barcelona – Düsseldorf seferini yaptığı sırada Fransa’nın güneydoğusundaki Digne-les-Bains bölgesinde düucakştü. Uçağın kara kutusunun bulduğu açıklandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise “Uçakta Muradiye Çelik adında bir vatandaşımız var. 50 yaşında bir soydaşımız hayatını kaybettişeklinde konuştu.

TSİ 10:55’de Barcelona’dan kalkan Airbus A320 tipi 4U9525 sefer sayılı uçaktan, son sinyal 11:50’de alındı. 11:45’de irtifa kaybetmeye başlayan uçak sekiz dakika içinde düştü.

Kazanın ardından bir basın toplantısı düzenleyen Germanwings yetkilileri, uçağın rutin kontrollünün son olarak 23 Mart’ta Düsseldorf’ta yapıldığı, son kapsamlı kotrolününse 2013 yazında gerçekleştiği açıklandı.

Alman yetkililer, hayatını kaybedenlerin ailelerine haber verilmeden yolcuların kimlik bilgilerine ilişkin açıklama yapılmayacağını belirtti.

Kazanın ardından ilk açıklamayı yapan François Hollande, “Kazanın koşulları, hala doğrulanmasa da, bizi kurtulan olmadığını düşünmeye itiyor. Kaza özellikle de ulaşılması zor bir bölgede yaşanmış” dedi.

Hollande, yolcuların büyük bölümünün Alman, İspanyol ve Türkler olduğunu duyurdu.

İspanya’dan yapılan açıklamada da uçakta 45 İspanyol yolcunun olduğu doğrulandı. Germanwings yetkilileriyse uçakta 67 Alman yolcunun olduğunu tahmin ettiklerini belirtti.

Türkiye’dense konuya ilişkin açıklama Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’ndan geldi. Çavuşoğlu, uçakta Türkiye vatandaşlığından çıkan 50 yaşındaki Muradiye Çelik’in olduğunu açıkladı.

Kazanın ardından bir basın toplantısı düzenleyen Angela Merkel, kazada yakınlarını kaybeden ailelere baş sağlığı diledi.

Çarşamba günü bölgeye gideceğini açıklayan Merkel, Ulaştırma Bakanı Alexander Dobrindt’in ve Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier enkazın olduğu bölgeye doğru yola çıktığını belirtti.

“Zor saatler yaşıyoruz” diyen Merkel, “Hepimiz yastayız. Kazada hayatını kaybedenlerin ailelerini dostlarını düşünmek zorundayız. Kalbimiz onlarla” diye konuştu.

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve ve Ulaştırma Bakanı Alain Vidalies uçağın enkazının buludnuğu bölgeye doğru hareket etti.

Karlarla kaplı Alp Dağları’nın güneyine düşen uçağın enkazına ulaşıldığı ve bir kara kutusunun bulunduğu açıklandı.

Kazanın ardından Germanwings’in sahibi olan Lufthansa Havayolları adına ilk açıklamada, şirketin CEO’su Carsten Spohr’dan geldi.

Twitter’dan kısa bir açıklama yapan Spohr, “4U9525 sayılı uçuşta ne olduğunu bilmiyoruz. Eğer korktuğumuz şey doğrulanırsa, bu Lufthansa’nın en karanlık günü. Kurtulanların bulunmasını umuyoruz” diye yazdı.

Fransa’da son büyük uçak kazası 2000 yılında yaşanmış, kazada 203 kişi hayatını kaybetmişti.

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi