20 Nisan 2024 Cumartesi

15 Ağustos Meryem Ana’nın Göğe Alınması Bayramı

(SAT-7 TÜRK/ ÖZEL) Her yıl Ağustos ayının 15’inci gününe en yakın pazar günü gerçekleştirilen Meryem Ana’nın Göğe Yükseliş Bayramı Katolik ve Ortodoks Kiliselerinde kutlanacak.

Ekümenik Patrik Bartholomeos, Azize Meryem Ana’nın Göğe Yükseliş ayinini Gökçeada’da yapacağı öğrenildi. 14 Ağustos Pazar günü, Hatay, Mardin ve Unesco’nun Dünya Kültür Mirası Listesi’ne aldığı yerlerden biri ve Meryem Ana’nın öldüğü yer olarak kabul edilen İzmir Selçuk’ta da Meryem Ana’nın Göğe Yükseliş Bayramı kutlanacak. Mersin Ortodoks Kilisesi ve Mersin Katolik Kilisesi ise 15 Ağustos Pazartesi günü kutlayacak.

Meryem Ana’nın Göğe Çıkışı ya da Meryem Ana’nın Göğe Kabulü Katolik ve Ortodoks Kiliseleri’nde her sene 15 Ağustos’ta kutlanan önemli bir bayramdır. Bazı Ortodoks kiliseleri, özellikle Süryani Ortodoks Kilisesi, 15 Ağustos Azize Meryem Ana’nın ölüm tarihi olarak kabul etmiştir. Rus, Sırp, Gürcü ve Kıpti Ortodoks Kiliseleri ise Azize Meryem Ana’nın göğe kabulünü 28 Ağustos olarak kabul ederler. İskenderiye Kıpti Kilisesi ise 29 Ağustos’u bayram olarak kutlar.

Trabzon’da Ayin Yapılamıyor

Trabzon’un Maçka ilçesi Altındere Vadisi’nde bulunan tarihi Sümela Manastırı’nda bu yıl restorasyon sebebiyle ayinler yapılamıyor. Manastır’daki kaya güçlendirme ve restorasyon çalışmaları nedeniyle ayinler iptal edildi.

22 Eylül 2015 tarihinde başlayan restorasyon çalışmaları nedeniyle ziyarete kapatılan manastırda kaya güçlendirme çalışmaları sürürken, Ekümenik Patrik Bartholomeos, bu yıl 15 Ağustos’da Sümela’da düzenlemeyi planladıkları ayin için Kültür ve Turizm Bakanlığı’na yazı yazmıştı. Bakanlık, Patrik Bartholomeos’a gönderdiği yazıda, restorasyon çalışmalarının 15 Ağustos’a kadar bitmeyeceği yönünde bilgi vermişti.

Öte yandan Sümela Manastırı’nın üst bölümündeki taş düşmelerine karşı kaya güçlendirme çalışmaları bittikten sonra restorasyon çalışmalarına geçileceği ve yıl sonuna kadar restorasyon çalışmalarının bitirilmeye çalışılacağı öğrenilmişti. (BA)

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi