29 Mart 2024 Cuma

17’inci Yüzyıla Ait Kayıp İkona Bulundu

20 sene önce Yaroslavl’dan çalınan 17’inci yüzyıla ait ikona Venedik’te bulundu.

Rusya Kültür Bakanlığı basın servisinin yaptığı açıklamalara göre, yirmi sene önce Yaroslavl müzesinden çalınan 17’inci yüzyıla ait ikonanın Çarşamba günü Rusya’ya iade edilmesi bekleniyor.

Yapılan basın açıklamasında, “17’inci yüzyıla ait bu eşsiz ikona, seneler sonra Rusya’ya yani ait olduğu yere dönüyor. Söz konusu ikona Nicholas Nadeina Kilisesi’ne bağılı Yaroslavl Devlet Müzesi’nden 1995 yılında çalınmıştı” diye belirtildi.

Sözü edilen Ortodoks ikona, yaklaşık 20 yıldır yapılan aramaların yapılmasına rağmen hiçbir yerde tespit edilemedi. 2016 yılında Tretyakov Galerisi’nde görev yapan araştırmacı  Levon Nersesyanom tarafından Venedik’te bulundu. 17. yüzyıla ait ikonanın yabancı bir koleksiyoner tarafından satın alındığını ortaya çıkaran Nersesyanom, Rusya İkona müzesine ikonanın çalıntı olduğunu bildirdi.

Basın açıklamasında altı çizilen bir diğer nokta ise ikonanın iade sürecinde koleksiyonerin zorluk çıkarmadığı belirtildi.

İkonanın Rusya’ya iade işlemlerini Rusya İkona Müzesi üstlendi ve son on yıl içerisinde çalınan 19 tarihi ve dini eseri Rusya Devlet müzesine iade etti. (Olga Daşcinscaia)

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi