25 Nisan 2024 Perşembe

2015 Yılında 7 Bin Hristiyan Olduğu için Kişi Kayatını Kaybetti

Uluslararası Hristiyan İnsan Hakları Örgütü Open Doors’a göre, 2015 yılında 7 binden fazla Hristiyan inancı yüzünden öldürüldü, 2 bin 4 yüzden fazla kilise tahrip edildi.

Open Doors’un raporunda, dünyanın her yerinde Hristiyanlara zulümlerin yıllar içerisinde hızla arttığı tespitine yer verildi.  Raporda, 2013 yılından itibaren ülkesinden Hristiyan olduğu için kaçmak zorunda bırakılanların oranının yüzde 50 artış gösterdiği açıklandı. Open Doors Raporuna göre son yıllarda  Hristiyanların en çok zulüm gördüğü en tehlikeli 50 ülke dışında da birçok ülkede Hristiyanların sürgün edildiği ve şiddet vakalarının sıkça görülmeye başladığı belirtildi.

Uzmanlar, 2015 yılında Hristiyanların en çok zulüm görmesine neden oların başında terör örgütü IŞİD ve Batı Asya’da çözülmemiş ulusal çatışmaların olduğunu söylüyorlar. Bu şiddet dalgasına en çok kadınların maruz kaldığı belirtiliyor.

Raporda, ’13 yıldır Kuzey Kore, Hristiyanlar için en tehlikeli ülke olmaktan vazgeçmedi.’ ibaresi yer alıyor. Hristiyanlar için tehlikeli olan ülkeler arasında başlıca, Kuzey Kore, Irak, Libya, Suriye, İran ve Afganistan yer alıyor.
Open Doors Hristiyanlara zulümlerle ilgili raporunu, sosyal medya, internet ve sürgüne maruz kalmış Hristiyanlardan aldığı doğrudan bilgileri derleyip hazırladığını açıkladı.

(cnl.news/Olga Daşcinscaia)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi