29 Mart 2024 Cuma

2017 Yılına Göre Hristiyanlara Yapılan Zulümler Arttı

Günümüzde Hristiyanlara yapılan zulüm tarihin herhangi bir dönemine kıyasla çok daha fazla.

Katolik bir kurum tarafından yayınlanan son raporda, günümüzde Hristiyanlara yapılan zulüm ve soykırımın,  “tarihte herhangi bir zamanda olduğundan daha kötü olduğu ve Batılı hükümetlerin bunu engellemede başarısız oldukları”nı yazdı.

‘Aid to the Church in Need’ tarafından yayınlanan raporda, Hristiyanlara yapılan muamelelerin önemli ölçüde kötüleştiği ve günümüzde diğer herhangi bir döneme oranla daha şiddetli olduğu belirtildi.

Raporda, “Hristiyanların diğer inanç gruplarına kıyasla hem daha fazla zulüme uğradıkları hem de zulümün en kötü biçimlerine maruz kaldıkları” ortaya çıktı.

Rapor, 2015- 2017 yılları arasında Çin, Mısır, Eritre, Hindistan, İran, Irak, Nijerya, Kuzey Kore, Pakistan, Suudi Arabistan, Sudan, Suriye ve Türkiye’deki Hristiyanların durumunu inceledi. Araştırma, Hristiyanların insanlık suçlarıyla karşı karşıya kaldıklarını, bazılarının asılıp, çarmıha gerildiğini ortaya çıkardı. Raporda, Suudi Arabistan’ın Hristiyanların durumunun kötüye gitmediği tek ülke olduğu ve bunun nedeninin ise durumun şimdiye kadarki durumdan daha kötü olamayacağı için diye yazıldı.

Rapor, Irak ve Suriye gibi Ortadoğu ülkelerine odaklandı. Yazarlar, “askeri harekât ve Aid to the Church in Need gibi Hristiyan yardım örgütlerinin yardımları olamasaydı Hristiyanların bu ülkelerde tamamen silineceğini” belirttiler.

Raporda, “İŞİD’in ve Ortadoğu’nun önemli kalelerindeki diğer radikallerin yenilgisinin, soykırımla tehdit altındaki Hristiyan grupların iyileşmesini ve yok olmamasını “Son umut” olarak değerlendirdi. “Birçoğu aynı şiddetteki saldırlardada hayatta kalamaz” diye açıklandı.

Kasım 2017’de yayınlanan rapor, ilgili ülkelerdeki araştırmalara ve mağdurların tanıklıklarına dayanıyor ve özellikle Mısır’daki Kıpti Hıristiyanlara yapılan saldırılar ve Suriye’de yakılan manastırlar, ayrıntılı bir şekilde anlatılıyor.

Raporda, Afrika’da, hükümetin birçok kiliseyi yok etme emri verdiği Sudan gibi ülkelelerle, IŞİD bağlantılı Boko Haram gibi grupların Hrisitiyanları hedef aldığı Nijerya’daki saldırılar da kapsamlı olarak ele alınmış.

Eritre’de yüzlerce Hristiyan’ın, inançlarından dolayı geçen sene boyunca toplandığından ve hapsedildiğinden bahsederken ayrıca, Hindistan ve Nijerya gibi ülkelerdeki Hristiyanların inançlarını yerine getirmek için öldürüldüğü veya dövüldüğü çok sayıda vaka incelemesinin belgelendiği vurgulandı.(newsweek)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi