19 Nisan 2024 Cuma

21 Kıpti’yi şehit eden IŞİD’liler idam cezası aldı

Mısır’da yerel bir mahkeme, Mısır’ın kuzeyinde faaliyet gösteren IŞİD terör örgütü üyesi yedi kişiyi, Şubat 2015’te Libya’da 21 Mısırlı Hristiyan’ın başının kesilerek öldürülmesi suçundan ölüm cezasına mahkum etti.

İdama mahkum edilen yedi terörist, IŞİD hücresine üye olmak ve Libya ve Suriye’deki cihat kamplarında askeri eğitim aldıktan sonra saldırı planlamakla suçlanıyor. Teröristlerin üçü gıyaben yargılandı, dördü ise Mısır’da tutuklu bulunuyor. Cezalar Mısır Müftüsü tarafından incelendikten sonra kesinleşecek. Aynı davadan yargılanan 13 kişiyle ilgili karar ise 25 Kasım’da açıklanacak.

IŞİD tarafından yayınlanan propaganda videosunda 21 Kıpti Hristiyan inançlarını inkar etmedikleri için korkunç bir şekilde öldürülmesi gösterilmişti.

Fakat bu video şehit edilen 21 kişinin Mesih’i inkar etmedikleri için Kıpti toplumunda aziz mertebesine yükseltilmesini ve Kıptilerin onları örnek alarak cesaretlenmesini sağladı. İki yıldır da katliamın  yapıldığı yıl şubat ayı başında bu 21 kişiyi anmak için törenler düzenleniyor.

Kıptileri Bekleyen Tehlikeler

Mısır’daki ekonomik krizler ve Kıpti Hristiyanları iş ararken yaşadıkları güçlükler nedeniyle her yıl binlerce Kıpti Hristiyan, ölüm tehlikesi ve  ciddi bir zulüm ile karşı karşıya kalma ihtimalleri olduğunu bilerek, iş aramak için Libya’ya gidiyor. Geçtiğimiz Temmuz ayında, Libya’nın vahşi doğasında en az 22 Mısırlı göçmen öldü. Libya Kızılayı bu kişilerin çöl sıcakları ve açlıktan öldüğünü açıkladı.

Libya istihbarat raporuna göre ülkede yaklaşık 700 IŞİD’li ve El Kaide de dahil olmak üzere farklı gruplardan 300 terörist savaşçı bulunuyor. (christianpost.com /Seyfi Genç)

Episkopos Kostantin Kayyal ve Arşimandrit Eftimios Fakes İskenderun’da

Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhane Manastırı Baş Rahibi Episkopos Kostantin Kayyal ve beraberindeki Arşimandrit Eftimios Fakes, Patrikhanenin...

Altnözü Ortodoks Cemaati, Arşimandrit Corc Yakup’u Konuk Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Arşimandrit Jack Khalil, Samandağ’daki Hristiyanlarla Bir Araya Geldi

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Endonezya’daki Hristiyanların Durumu

Pew Araştırma Merkezi, Endonezya'daki Hristiyanların Durumunu Paylaştı Yaklaşık 275 milyonluk nüfusa sahip olan Endonezya, inanç özgürlüğünü desteklediğini iddia...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi