19 Mart 2024 Salı

23 Eylül Dünya’nın Sonu Mu?

Bazı Hristiyan numerologlar, Kutsal Kitap’la ilgili bir kehanet dünyanın 23 Eylül’de sona ereceğini iddia ediyorlar.

Bir gezegenin Dünya ile çarpışacağına inandıklarını belirten numeroglar için dünyanın 23 Eylül 2017’de sona ereceğini iddia ediyorlar.

Hristiyan nümerolog David Meade’e göre, Luka 21: 25-26’daki ayetler, son güneş tutulması ve Harvey Kasırgası gibi son olayların kıyamet işaretleri olduğunun delili olduğuna dikkat çekti.

23 Eylül, Mısır’daki Giza piramitlerindeki “Tarih İşareti” nin yanı sıra İncil’den alınan kodlarla da belirlenen bir tarih olduğunu kanısındalar.

İngiliz gazetesi The Sun’a göre; Meade, kuşkusuz şüpheci bir mercek altında bakılan teorisini, 23 Eylül’de üzerine volkanik patlamalar, tsunamiler ve depremlere neden olarak Dünya’dan geçeceğine inanılan Nibiru adıyla bilinen Planet X olarak adlandırılan bir gezegen üzerine kurdu.

NASA defalarca Planet X’in bir aldatmaca olduğunu söylese de Vahiy 12: 1-2, Cennete Gönderiliş’in ve aynı zamanda Hristiyan teorisyenler tarafından yoğun şekilde bahsedilen İsa Mesih’in ikinci gelişinin başlangıcı olarak görülüyor.

Express’e göre, yazar Jonathan Sarfati, son bin yılda aynı gezegen rastlantısının dört kez gerçekleştiğini yazdı. Sarfati, “Herhangi bir astrolojide (veya onun Hristiyan uyarlamalarında) her zaman olduğu gibi, kişi arzulanan sonuca uyan yıldızları seçer.” Şeklinde bir açıklama yaptı ve 23 Eylül tarihinin İncille ilgili bir kehanet için önemli bir tarih olduğunu önerecek hiçbir şey olmadığını ve Hristiyanların bu kadar sansasyonel iddialara kapılma konusunda dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.(Fox32chicago)

İskenderun’da Paskalya Öncesi Et Orucu Başladı

İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu ‘Et Karnavalı-Merfağ’ gerçekleştirerek, Paskalya öncesinde et orucuna başladı. Bu hafta sonu ise Peynir Karnavalı...

Papaz Aleksandır Çıkırık, Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı

Edirne'de geçen yıl 17 Mart'ta geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Bulgar Ortodoks Sveti Georgi Kilisesi papazı Aleksandır Çıkırık, ölümünün...

Şiddetli Yağış ve Sel, 6 Binden Fazla Yerinden Edilmiş Aileyi Etkiledi

Yemen'in orta kesimlerindeki Marib şehrinde şiddetli yağış ve selden 6 bin yerinden edilmiş ailenin etkilendiği duyuruldu. Yemen hükümetine...

Hristiyan Yardım Kurumu, Binlerce Teolojik Kitap Bağışlayacak

Hristiyan yardım kurumu, dünya çapında teolojik kaynaklardaki boşluğu doldurmak için 10 bin'den fazla kitap bağışlayacak. Langham Partnership organizasyonu...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi