19 Mart 2024 Salı

9 Ay Sabredemeyen Ebeveynlere Müjde!

Anne karnındaki embriyonun 3 boyutlu (3D) baskı kalıbı kullanılarak kucağa almak artık mümkün. Ebeveynler’in bu yeni teknoloji sayesinde 9 ay sabretmeleri gerekmeyeceği müjdelendi.  

 Rusya’da bulunan ‘Embriyo 3D’ adlı şirket, anne karnındaki bebeğin ultrason fotoğraflarını kullanarak bilgisayar ile son derece ayrıntı bir model oluşturmaktadır. Bu modeller 3D yazıcılar sayesinde birebir olarak bebeğin şekline kavuşturulmaktadır. Embriyonun modeli 3D olarak plastiğe ve ek olarak isteğe göre değerli madenlere basılabiliyor.

Bir Arkadaşından Esin Alarak Başladı

3D baskı ile embriyonun yüzü, elleri, ayakları ve hatta göbek bağı bile en küçük detayına kadar net ve ayrıntılı bir şekilde üretiliyor.

‘Embriyo 3D’ adlı şirketin sahibi Ivan Grıdın, bebek bekleyen yakınlarının yaşadıkları kaygıların karşısında aklına bu düşüncenin geldiğini belirtti.

Grıdın esin kaynağına şöyle değindi: ”Veronika adında bir arkadaşım var. Karnındaki bebeğin sağlığıyla ilgili çok endişeliydi, ‘keşke onu görebilsem’ diyordu. Defalarca ultrasona girdi, ama bu onu tatmin etmedi. Ben de yeni teknolojiler ve 3D yazıcılarla ilgileniyordum. ‘Hadi, senin bebeği basalım’ dedim.”

Şirket, başta modelleri sadece plastiğe basıyordu, ama artık alçıdan modelini çıkarıp değerli metallerle kaplayabiliyor.

‘Çok Güzel Bir Tecrübe’

Bu çalışmayı tecrübe eden müstakbel anne Yulıana Recun, “Karnımdaki çocuğumuzun 3D modelini sipariş ettik. Çok tuhaf bir his. Çocuk daha dünyaya gelmedi ama ona dokunabiliyorsunuz” dedi. Bu ilerleme, anne karnındaki bebekleri 3D ve 4D ultrasonlarla gözlemleme uygulaması sonrası kaydedildi.

Ancak Kuzey Amerika Radyoloji Derneği’nin bir yayınında konuşan Dr. Deborah Levine ”Elbette hastalar 3D görüntüleri seviyor. Ama biz radyologlar olarak sırf eğlence olsun diye ultrason çekmemeye özen göstermeliyiz” uyarısında bulundu.

Japonya’daki bazı şirketlerin de müstakbel anneye karnındaki bebeğin üç boyutlu modelini temin etme hizmeti verdiği beyan etti. (Sputnik/ k-e)

İskenderun’da Oruç Dönemi Öncesi Bağışlama Pazarı Ayini

Önceki hafta sonu ‘Et Orucu’na başlayan İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu da ‘Peynir Orucu’na başlayarak 40 Gün...

Gazzeli Genç Kız, SAT-7’ye Konuştu

SAT-7 EKRANLARINDA SAVAŞIN SONLANDIRILMASI VE OKULA DÖNME ÇAĞRISINDA BULUNDU Gazze'de 625.000'den fazla çocuk ve genç aylardır okula gidemiyor...

Ermeni Kilisesi, Surp Krikor Lusavoriç Yortusu’nu Kutladı

Ermeni Kilisesi, İman Atası Surp Krikor Lusavoriç'in, İsa Mesih'e olan imanı uğruna Khor Virab'a (Derin Kuyu) Atılışı...

İskenderun’da Paskalya Öncesi Et Orucu Başladı

İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu ‘Et Karnavalı-Merfağ’ gerçekleştirerek, Paskalya öncesinde et orucuna başladı. Bu hafta sonu ise Peynir Karnavalı...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi