19 Nisan 2024 Cuma

AB Liderleri Mülteciler için Çarşamba günü toplanacak

göçmenlerBir Avrupa Birliği kaynağı, Almanya ve Fransa’nın Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker’in planı çerçevesinde 120 bin göçmenin hemen hemen yarısını kabul edeceğini söyledi.

AFP’ye konuşan kaynak, Juncker’in Avrupa Birliği ülkeleri için öngörülen ve Çarşamba günü açıklanacak zorunlu kota uygulamasına göre; Yunanistan, İtalya ve Macaristan’ın yükünü azaltmak için Almanya’nın 31 bin 443, Fransa’nın ise 24 bin 31 göçmeni kabul edeceğini söyledi. Söz konusu kaynağa göre; plan çerçevesinde İspanya da 14 bin 913 kişiyi ülkeye alacak.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande da bugün düzenlediği basın toplantısında ülkesinin iki yıllık süreçte 24 bin mülteciyi alacağını doğruladı.

Almanya mültecilere 6 milyar euro ayırdı

Almanya’da büyük koalisyon ortaklarının dün akşam yaptığı zirvede mülteci sorunu ele alındı. Görüşmede, Almanya’ya yaşanan mülteci akını karşısında 3 milyarı doğrudan, 3 milyarı da eyaletler kanalıyla olmak üzere 2016 yılı içerisinde mültecilere harcanacak miktarın oplamda 6 milyar euro olması kararlaştırıldı. Almanya 2015 yılı içerisinde mültecilere 1 milyar euro ayırmıştı.

Koalisyon ortaklarının mülteci zirvesinde ayrıca, balkan ülkeleri Kosova, Arnavutluk ve Karadağ’ın güvenli ülkeler statüsüne alınması da kararlaştırıldı.
Çıkartılacak yasa ile bu ülkelerden gelecek mülteci başvurularının kısa sürede sonuçlandırılarak geri gönderilmesi sağlanacak. Toplantıda, mültecilerin ilk kabul noktalarında para yerine malzeme verilerek acil ihtiyaçlarının karşılanması da görüşüldü.
NİHAİ KARAR 24 EYLÜL’DE
Alman basınında yer alan haberlere göre, mülteciler konusunda nihai kararın 14 Eylül’de yapılacak AB İçişleri Bakanları zirvesinden sonra 24 Eylül’de yapılacak federal hükümet ve eyaletler zirvesinde verilmesi bekleniyor. Federal Meclis (Bundestag) ve Eyaletler Meclisi‘nin ise (Bundesrat) kararlarının Ekim ayı içerisinde onaylaması öngörülüyor. Almanya’ya 800 bin dolayında mülteci gelmesi bekleniyor.

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi