29 Mart 2024 Cuma

ABD Devlet Okullarında Kutsal Kitapla İlgili Eğitim Verilmesi Düşünülüyor

Virginia ve Florida dahil olmak üzere altı farklı eyaletteki görevliler, okullarda Kutsal Kitap ile ilgili ders verilmesi gerektiğini belirtti. ABD Başkanı Donald Trump ise söz konusu düşünceyi destekleyen bir tweet attı.

Bu düşünceyi savunan insanlar, Kutsal Kitap’ı hem bir inanç rehberi, hem de tarihi ve edebi bir kaynak olarak değerlendirilebileceğini belirtiyor.

ABD Başkanı Donald Trump ise sosyal medya üzerinden söz konusu düşünceyi destekleyen bir yazı paylaştı.

Trump, “Çeşitli ülkeler Kutsal Kitap derslerinin tanıtımını yaparak öğrencilere öğrenme opsiyonu tanımış oluyor. Geriye dönüş mü başladı? Süper” dedi.

İnanç eğitimi düşüncesi ABD siyasetindeki en eski Kilise-Devlet tartışmalarından biri. Bu tartışmanın yeniden gündeme gelmesi birçok kişiyi de endişeye sürüklüyor.

Trump ve bu düşünceyi destekleyen birçok kişinin asıl amacı; çocukların Hristiyanlığı devlet okullarında detaylı bir şekilde öğrenmesi.

Okullarda Kutsal Kitap okumak, Amerikan liberalleri ve muhafazakarları ikiye bölen ilk sosyal konulardan biriydi. (christianheadlines-EÇ)

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi