20 Nisan 2024 Cumartesi

ABD, Kiliseleri Latin Göçmenlere Açtı

Brezilya devlet başkanının görevden ayrılması, birçok Brezilyalının barış içinde yaşayabileceği yerlere taşınma kararı almasına yol açtı. Venezuela ve Porto Riko’daki ekonomik sorunlar, aynı şekilde insanların rahat yaşayabilecekleri yer arayışına girmesine ve göç etmelerine sebep oldu.

Latin Amerikalılar yaşadıkları ülkede politik ve ekonomik sorunlarla karşılaştıklarında çoğunlukla Orlando’ya sığınmayı tercih ediyor, burada bulanan kiliseler de göçmenlere kapılarını açıyor. Porto Rikolu yetkililerin söylediğine göre, her ay bine aşkın ailenin Florida’ya ve özellikle Orlando bölgesine göç ettiğini belirtti.

El Calvario Kilisesi pastörü Gabriel Salguero, göçmenlerin kilise için büyük önem taşıdığını söyledi. Genellikle Baptist kilisesilerinin göçmenlere kapılarını açtığını ve onlara kendi dillerinde programlar düzenlediklerini açıkladı.

Pastör Gabriel Salguero, “Göçmenler dinlerine oldukça bağlılar ve her hafta düzenli olarak kiliseye geliyorlar. Göçmenler haftada 2-3 kez kiliseyi ziyaret ediyor ve bu da onların inançlarına ne kadar bağlı olduğunu gösteriyor. Porto Riko’daki büyük ekonomik krize bakılacak olursa, önümüzdeki 3-5 yıl içerisinde birçok Hristiyan’ın geleceğini ve kiliselerimizin çok hızlı bir şekilde büyüyeceğini tahmin ediyoruz.” dedi.

Hristiyan haber gazetecisi Hizer Sellz, geçtiğimiz haftalarda Orlando’ya gitmiş ve izlenimlerini şu şekilde aktardı:

“Her yerde İspanyolca konuşulmaya başlanmış, her şeyin bu kadar çabuk değişmesine şaşırmamak mümkün değil. Kiliselerin ziyaretçi sayıları her gün artıyor. Orlando First Baptist Kilisesi’nin İspanyolca dilinde ibadet vermesiyle ziyaretçi sayıları her gün artıyor. Fakat her şey gözüktüğü kadar iyi değil, çünkü Porto Riko, Venezuela ve Küba gibi yerlerden gelen insanların ABD’ye göç etmesiyle oradaki kiliselerin ziyaretçi sayıları da düşüş gösterdi.” dedi.

Pastor Gabriel Salguero, “Bizler Porto Riko ve Latin Amerika için her gün dua ediyoruz, çünkü kilisemiz büyürken Porto Riko’daki pastör ve kardeşlerimiz zor durumda kalıyor. Ekonomik krizdeki ülkelerdeki insanlar iş bulamadıkları, gereken gıda ya da ilaç ihtiyaçlarını karşılayamadıkları için göç ediyor ve nedenle Porto Riko gibi bölgelerde bulunan kiliseler boş kalıyor.’’ diye belirtti. ( Olga Daşcisncaia)

Çinli Adamın Mülteci Statüsü Sahte Zulüm İddiaları Nedeniyle İptal Edildi

2016 yılında İsa Mesih'i kabul eden ve yeraltı kilisesine katılan Çinli bir Hristiyan'ın 'mülteci' statüsü Yeni Zelanda...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi