20 Nisan 2024 Cumartesi

ABD ve Küba, diplomatik ilişkileri tekrar kurdu

ABD ve Küba’nın büyükelçiliklerini karşılıklı olarak tekrar açmasıyla birlikte iki ülke arasındaki ilişkiler, yarım yüz yıl aradan sonra resmen tekrar tesis edilmiş oldu.

Küba bayrağı, ülkenin Washington’daki büyükelçilik binasında tekrar göndere çekildi. Törene, Küba Dışişleri Bakanı Bruno Rodriguez de katıldı.
ABD ile Küba arasındaki diplomatik ilişkiler, 1961 yılında kesilmişti. Rodriguez’in ziyareti, 1959 yılındaki devrimin ardından Küba’dan bir dışişleri bakanının ABD’ye gerçekleştirdiği ilk resmi ziyaret olma niteliği taşıyor.
Eşzamanlı olarak ABD’nin Havana büyükelçiliği de tekrar açıldı. Ancak ABD bayrağı, Dışişleri Bakanı John Kerry’nin önümüzdeki ay gerçekleştirmesi beklenen bir ziyaret sırasında göndere çekilecek.
Sabah erken saatlerde Küba bayrağı, ABD Dışişleri Bakanlığı binasında, diğer ülkelerin bayrakları arasındaki yerini de aldı.
Taraflar, büyükelçiliklerini tekrar açma kararını 1 Temmuz’da almıştı. ABD Başkanı Barack Obama ve Kübalı mevkidaşı Raul Catro, ilişkileri normalleştirme planlarını geçtiğimiz yıl Aralık ayında açıklamıştı.
Ancak ABD’nin Küba’ya yönelik ekonomik yaptırımları kaldırma yetkisi Kongre’de bulunuyor. Bu sebeple ABD’nin Küba’ya yönelik ticaret ambargosu yürürlükte kalmaya devam edecek.

Çinli Adamın Mülteci Statüsü Sahte Zulüm İddiaları Nedeniyle İptal Edildi

2016 yılında İsa Mesih'i kabul eden ve yeraltı kilisesine katılan Çinli bir Hristiyan'ın 'mülteci' statüsü Yeni Zelanda...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi