20 Nisan 2024 Cumartesi

ABD’nin IŞİD’e yönelik hava harekatı Hristiyanlara, Ezidilere, Türkmenlere destek amacı taşıyor

obamaBeyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Yardımcısı Ben Rhodes, Iraklı Eezidi toplumunun üyeleriyle Beyaz Saray’da görüştü.

Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcü Yardımcısı Bernadette Meehan, yaptığı yazılı açıklamada, Rhodes’un, Iraklı Ezidilerle görüşmesinde Kuzey Irak’ta Ezidi toplumu ve Hıristiyan, Türkmen ve Şebaklar dahil, diğer etnik ve dini azınlık gruplarını olumsuz etkileyen ağır insani vaziyetin ele alındığını bildirdi.

Meehan, Rhodes’un, görüşmeye katılan Ezidi temsilcilerine, aileleri ve sevdiklerinin Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün elinde çektikleri “tasavvur edilemez” acılara dair kişisel hikayelerini paylaştıkları için teşekkür ettiğini bildirdi.

Rhodes görüşmede, ABD Başkanı Barack Obama’nın Ezidiler ve Sincar Dağı’nda mahsur kalan diğer sivillere havadan gıda ve su yardımı yapılması, bölgedeki kuşatmayı kırmaya yardımcı olmak için hedefe odaklı hava saldırıları düzenlenmesi yetkisi verme kararını anlattı.

IŞİD’in Eezidi ve Irak’taki diğer topluluklara yönelik katliamlarını kınayan Rhodes, ABD’nin, potansiyel bir soykırım eylemini önlemek için dikkatlice ve sorumluca hareket edeceğini belirtti.

Rhodes, ABD’nin, Irak hükümetine ve Kürt güçlerine acil yardımların sağlanması ve Iraklı liderlerin ülkedeki tüm farklı toplulukların meşru endişelerini gideren kapsayıcı bir hükümet kurmaya çağrılması dahil olmak üzere, Iraklılar’ı bu krize karşı koymalarında güçlendirmeye dönük bir strateji izlemeye devam edeceğini de vurguladı.

Görüşmede Ezidi toplumunun direncine dair hayranlığını dile getiren Rhodes, bu yürek burkucu trajedi karşısında ABD’nin Ezidi halkının yanında yer aldığını, acı çeken Yezidilere insani destek sağlamaya devam edeceğini ve Yezidi halkını koruyan kalıcı bir çözümün takibi için Ezidiler, Irak hükümeti ve uluslararası ortaklarla birlikte çalışacağını belirtti.

 

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi