20 Nisan 2024 Cumartesi

ABD’nin Önemli Pastörlerinden Andy Stanley: Günümüzde 10 Emir’i Takip Etmenin Gerekçesi Yok…

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en büyük kiliselerden birinin pastörü olan Andy Stanley, Hristiyanların günümüz dünyasında On Emri yerine getirmek zorunda olmadıklarını söyledi. Stanley’in yorumu, diğer Hristiyan liderleri tarafından kısa sürede büyük tepkiler aldı.

North Point kilisesinin kıdemli pastörü ve Georgia’daki (ABD) uluslararası North Point Ministries hizmetinin kurucusu Andy Stanley, Relevant Dergisinde 10 emir ile ilgili görüşlerini anlattığı bir yazı yayınladı. Stanley, yazısında; “Günümüzde halen geçerliliği olan ve Hristiyanların sadık kalması gerek tek bir kural var, o da – “Komşunu kendin gibi sev” ilkesidir”  açıklamasında bulundu.

Andy Stanley’e göre; Kilisenin tarih boyunca yaptığı hataların çoğu, imanlıların Eski Ahit ilkelerini Hıristiyanlığa taşımalarından kaynaklanıyor.  

Güney İncil Seminerleri’nin başkanı ve Christian Post’un baş editörü Richard Land, Stanley’nin bazı kavramları karıştığını söyledi.

Richard Land: “ İncil – Matta kitabında İsa’nın, yasayı kaldırmak için değil yerine getirmek için geri döndüğünü açıklıyor. Daha sonra yazanları okuyacak olursak; yasadaki ne bir harfin ne de bir cümlenin değişmeyeceği anlatılmaktadır. İsa yasayı hayata geçirmek için geldi onu kaldırmak için değil. Bu yüzden 10 emir hala geçerli ve önemlidir” dedi.

Richard Land 10 emir ile görüşlerini dile getirirken, söz konusu yasanın Amerikan medeniyetinin temelini oluşturduğunun altını çizdi.

Richard: “Anayasamız, On Emir’e dayanmaktadır. Bu yasa yıllar boyunca İngilizce konuşan halkın ve Batı hukuk geleneğinin temelini oluşturmuştur.” dedi.

Stanley’in fikirlerine katılmayan bir diğer isim ise Knox Teoloji Seminerleri’nin başkanı ve Yeni Ahit profesörü Samuel Lamerson oldu.

Samuel Lamerson: “On Emri reddederek hırsızlık yapmanın doğru bir şey olduğunu kabul etmiş oluyoruz. Ünlü vaiz Charles Spurgeon’ın dediği gibi – 10 emri reddetmenize rağmen hala Hristiyan olduğunuza inanabilirim fakat sizleri masamdaki gümüşlerimin yanında görmek istemem” açıklamasında bulundu.

Bununla birlikte, profesör Samuel Lamerson, Andy Stanley’i, Kutsal yazıları yorumladığı ve modern Amerikan Kilisesinin sorunlarını dile getirdiği için tebrik etti.

Samuel Lamerson konu ile ilgili son olarak: “Günümüz Hristiyanların büyük çoğunluğu öfke ve nefret duygusunu sevgiden çok daha fazla besliyorlar.  Andy Stanley’e şu konuda hak verebilirim ki, birbirini seven insanlar çalmıyor, öldürmüyor, birbirinden nefret etmiyor… Kısacası 10 emirde bahsi geçen her bir yasayı yerine getirmiş oluyorlar. Papaz Andy Stanley’in tam da bunu anlatmak istediğinden eminim ve eğer ki öyleyse kendisine bu konuda %100 katılıyorum” dedi.

Çinli Adamın Mülteci Statüsü Sahte Zulüm İddiaları Nedeniyle İptal Edildi

2016 yılında İsa Mesih'i kabul eden ve yeraltı kilisesine katılan Çinli bir Hristiyan'ın 'mülteci' statüsü Yeni Zelanda...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi