25 Nisan 2024 Perşembe

Afganistan’daki ‘Barış Okulu’ Barış ve Hoşgörü Öğretiyor

Afganistan’daki Katolik Kilisesi’nin yardımıyla 3 bin üzerinde çocuğa eğitim verilen devlet okulunda, barış ve hoşgörü değerleri öğretiliyor. Başkent Kabil’e yakın bir yerde İtalyan Peder Giuseppe Moretti’nin çabalarıyla kurulan Tangi Kalay Barış Okulu, bugün 500 çocuğu barınma sağlayacak 10 sınıfa sahip.

Şu anda Afganistan’daki ‘Missio sui iuris’ yöneten Barnabit Pederi Giovanni Scalese Vatikan Haber Ajansı olan Fides’e, düzenlenen kampanya sayesinde okul müdürünün 250 adet iki kişilik sıra talebinin karşılandığını belirtti.

Tangi Kalay Barış Okulu, Afgan hükümeti tarafından belirlenen program ve öğretmenlerle eğitimine devam etse de kırtasiye, laboratuvar materyalleri ve müzik aletleri için yardıma ihtiyaç duyuluyor.

Afganistan’ın eğitim sistemi, 30 yıldan uzun bir zamandır devam eden çatışmalardan dolayı çok zarar gördü. Ülkedeki çocukların çoğu eğitimlerinden uzakta, kırsal alanlarda yaşıyor. Bunların büyük çoğu da kız öğrenciler. Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu olan UNICEF, Afganistan’da 3.7 milyon çocuğun eğitimden mahrum olduğunu tahmin ediyor. Bu sayının %60’nı ise kız çocukları oluşturuyor.

Moretti, Vatikan Haber Ajansı’na: ‘‘Afganistan’da barışı inşa etmek istiyorsak, buna okul ile başlamalıyız. Uzun bir yolculuk ama mümkün.’’ dedi. (vaticannews)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi