19 Mart 2024 Salı

Alanya Noel Pazarından Dostluk ve Hoşgörü Mesajları

Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi tarafından düzenlenen 8. Alanya Uluslararası Noel Pazarı, dünyadaki çatışmalara rağmen bir kez daha hoşgörü ve dostluğa sahne oldu. Meydanı dolduran kalabalık başta Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel olmak üzere bu hoşgörüye vesile olan tüm insanları alkışladı.

Kültürleri ve kente yaşayan insanları birleştiren 8. Alanya Uluslararası Noel Pazarı Belediye arkasındaki meydanda düzenlendi. Noel Pazarı’na Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Finlandiya Ankara Büyükelçisi Bayan Paiva Kairamo, Polonya Ankara Konsolosluğu’ndan Patryk Woszczek, Litvanya’daki kardeş şehir Silute Belediye Başkanı Wytautas Laurinaitis, Almanya Antalya Konsolosu Martin Vetter, fahri konsoloslar, STK temsilcileri, stant açan yerli ve yabancı dernek temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

8. Alanya Uluslararası Noel Pazarı’nda Yabancılar Meclisi sözcüleri, tüm dünya milletlerine Almanca, İngilizce ve Rusça dostluk çağrısında bulundular. Programın açılış konuşmasını yapan Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu da konuşmasında Alanya’nın uluslararası bir şehir olduğunu, çok dinli, çok dilli bir kültürel yaşamın varlığına dikkat çekti.

“Hoşgörü kültürünü atalarımızdan miras aldık”

Hoşgörü kültürünün atalarımızdan alınan bir miras olduğunu söyleyen Başkan Yücel, “Dünyadaki kaosa rağmen bu miras ülkemizde hala aynı şekilde yaşatılıyor. Sahip olduğumuz kültürel zenginliğimizi yaşatırken, anlayış ve saygı çerçevesinde tüm dünyaya örnek olalım” dedi.

Büyükelçi Kairamo: “Bu meydanda uluslararası bir atmosfer var”

Finlandiya’nın Ankara Büyükelçisi Bayan Paivi Kairamo da bir konuşma yaparak Noel Pazarı meydanında uluslararası bir atmosfer olduğunu söyledi. Büyükelçi Kairamo, Bu atmosferi görmekten ve Alanya’da olmaktan çok mutlu ve olduğunu belirtti. Türkiye’de en çok Finlandiya vatandaşının Alanya’da yaşadığına dikkat çeken Büyükelçisi Kairamo, “Bu yüzden Finlandiya’nın 100. yıl kutlamalarını bu yıl Alanya’da yaptık. Cuma günkü kutlamalarımızda Sayın Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Teleferik’i mavi beyaz aydınlattırdı. Bu renkler hem Finlandiya bayrağının renkleri hem de dostluğun. Kendilerine sonsuz teşekkür ederim” dedi.

Resmi konuşmaların ardında Belediye Başkanı Yücel, protokolle birlikte alanda kurulu 140 standı tek tek gezerek yerli ve yabancı dostlarıyla sohbet ederek, vatandaşlarla bir araya geldi.

Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi tarafından düzenlenen Noel Pazarı’nın geliri 7 yıldır engelli bireyler için kullanılıyor. Bu yıl düzenlenen 8.pazarın geliri de yine engelli bireyler için kullanılacak. Elde edilen gelirle akülü sandalye, sandalyeler için şarj istasyonu, resmi kurum binalarında kullanılmak üzere asansör ve engelli aracı alındı.

Belediye arkasındaki alanda gün boyu devam eden Noel Pazarı’nda, yiyecek içecek stantlarının yanı sıra çocuklar için eğlence, müzik ve dans gösterileri düzenlendi. Alanı gezen misafirler temsili Noel ağacı, Noel baba ve etkinlik alanlarında bol bol fotoğraf çekerek sosyal medyadan paylaştı.

Singing All Together, New Alanyian Singers, Polonya’dan Trzycina (Tiçina) Grubu, Ukrayna’dan Kalına Halk Grubu ve Svitanok Çocuk Dans Grubu ve son olarak Türkiye’den Rhe Vox Band Grubu sahne aldı. Ukrayna’dan katılan Kalına Halk Grubu Türkçe ve Ukraynaca parçalar seslendirerek birlikte yaşama kültüründen örnekler sundu. Akşam saat 20.00’a kadar süren etkinliklerin kapanışı ise programa Antalya’dan katılan The Vox Band Grubu’ndan geldi.(haberler)

Gazzeli Genç Kız, SAT-7’ye Konuştu

SAT-7 EKRANLARINDA SAVAŞIN SONLANDIRILMASI VE OKULA DÖNME ÇAĞRISINDA BULUNDU Gazze'de 625.000'den fazla çocuk ve genç aylardır okula gidemiyor...

Ermeni Kilisesi, Surp Krikor Lusavoriç Yortusu’nu Kutladı

Ermeni Kilisesi, İman Atası Surp Krikor Lusavoriç'in, İsa Mesih'e olan imanı uğruna Khor Virab'a (Derin Kuyu) Atılışı...

İskenderun’da Paskalya Öncesi Et Orucu Başladı

İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu ‘Et Karnavalı-Merfağ’ gerçekleştirerek, Paskalya öncesinde et orucuna başladı. Bu hafta sonu ise Peynir Karnavalı...

Papaz Aleksandır Çıkırık, Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı

Edirne'de geçen yıl 17 Mart'ta geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Bulgar Ortodoks Sveti Georgi Kilisesi papazı Aleksandır Çıkırık, ölümünün...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi