19 Mart 2024 Salı

Amerika Birleşik Devletleri’nde, Tanrı’nın “Fotoportre”si Oluşturuldu

Birçok edebiyatçı ve sanatçı Tanrı’yı yıllar boyunca; yaşlı ve beyaz bir adam olarak betimledi.

ABD’nin Chapel Hill’de bulunan Kuzey Karolina Üniversitesi’ndeki uzmanlar ise birçok insanın aklındaki Tanrı figürünün şimdiye dek tasvir edilen Tanrı görüntüsü ile uyuşmadığını iddia etti.

Bunun üzerine uzmanlar, kendilerini Hristiyan olarak sayan Amerika Birleşik Devletleri sakinleri arasından 500’den fazla insan arasında bir araştırma başlattılar. Sonuç olarak genel bir imaj oluşturuldu.

Uzmanlar başlattıkları araştırmanın sonuçları hakkında detaylı bilgileri PLUS ONE dergisinde paylaştı.

PLUS ONE dergisinde yayınlanan makalede; araştırma süresince her bir kişiye fotobook üzerinden 300 çift kişi imajı gösterildi. Her çiftten sadece bir kişinin seçilmesi gerekiyordu ki bu da kişinin Tanrı’nın görünüşü hakkındaki kişisel fikrine tekabül ediyordu.

En sonunda katılımcılar tarafından tanımlanan tüm kişi imajları tek bir portrede birleştirildi. Ortaya çıkan sonuç, hoş ve nötr ifadesi olan genç bir beyaz adamın imajı idi.

Uzmanlar, araştırmaya katılan her bir kişinin Tanrı’nın erkek olduğunu kabul ettiklerini belirtti. Tanrı simasının bazı özellikleri ise, politik görüşlere ve katılımcıların özelliklerine bağlı olarak değişiklik gösteriyordu.

Mesela, liberaller için, Tanrı’nın görüntüsü daha kadınsıydı, muhafazakârlar için ise daha güçlüydü. Buna ek olarak, gençler daha genç yüzler seçiyordu, Afrikalı Amerikalılar ise ırklarının özelliklerine sahip yüzleri tercih ediyordu.

Bazı kaynaklar; Araştırma sonucunda ortaya çıkan Tanrı portresinin, Amerikalı işadamı, SpaceX ve Tesla şirketlerinin kurucusu Elon Musk’a benzediğine dikkat çekti. (Newsru, Medialeaks/OD)

İskenderun’da Paskalya Öncesi Et Orucu Başladı

İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu ‘Et Karnavalı-Merfağ’ gerçekleştirerek, Paskalya öncesinde et orucuna başladı. Bu hafta sonu ise Peynir Karnavalı...

Papaz Aleksandır Çıkırık, Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı

Edirne'de geçen yıl 17 Mart'ta geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Bulgar Ortodoks Sveti Georgi Kilisesi papazı Aleksandır Çıkırık, ölümünün...

Şiddetli Yağış ve Sel, 6 Binden Fazla Yerinden Edilmiş Aileyi Etkiledi

Yemen'in orta kesimlerindeki Marib şehrinde şiddetli yağış ve selden 6 bin yerinden edilmiş ailenin etkilendiği duyuruldu. Yemen hükümetine...

Hristiyan Yardım Kurumu, Binlerce Teolojik Kitap Bağışlayacak

Hristiyan yardım kurumu, dünya çapında teolojik kaynaklardaki boşluğu doldurmak için 10 bin'den fazla kitap bağışlayacak. Langham Partnership organizasyonu...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi