29 Mart 2024 Cuma

Anadolu Episkoposu Bizzeti, Kilise Cemaati ile Buluştu

Bir süre önce Anadolu Havarisel Vekilliği ve Episkoposluğuna atanan Monsenyör Paolo Bizzeti, sene başında göreve başlamasının ardından cemaatle ilk toplantısını geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdi. Kilise pederleri Lucian Abalintoaiei ve Julius Ohanele ile birlikte cemaatin katılımıyla bir toplantı düzenleyen Episkopos Bizzeti, cemaatin taleplerini dinledi.

Herkesin taleplerini dile getirdiği toplantıda, kendi isteklerini de anlatan Episkopos Bizzeti, Mesih İsa’nın bizlere ‘cemaat’ olgusunu bıraktığını, cemaatin olduğu her yerde İsa Mesih’in de olduğunu ifade etti. Birliktelik olduğu sürece her türlü faaliyetin yapılabileceğini de kaydeden Bizzeti, Episkopos Luigi Padovese’nin öldürülmesinin ardından yaklaşık 6 yıldır kutsal ayin dışında faaliyet yapılmayan İskenderun Katolik Kilisesini yeniden canlandırmak istediğini ifade etti.

Bizzeti; “Cemaat demek, birlikte paylaşım demektir. İsa Mesih ölümünün ardından bizlere bu ‘Cemaat’ olgusunu bırakmıştır. İlk Hristiyanlar hep birlikte ve büyük bir imanla yaşamıştır. Bizler de bugün bu yaşamı örnek almalıyız. Hep birlikte güzel işler yapacağımıza eminim. Kiliseler, cemaati varsa güzeldir” şeklinde konuştu.

Cemaat üyelerinin de katkısıyla birlikte yapılacak çok güzel faaliyetlere imza atacaklarına inandığını söyleyen Episkopos Bizzeti, toplantıya katılımlarından ötürü tüm cemaat üyelerine teşekkürlerini de iletti.

Kilise Başrahibi Lucian Abalintoaiei de dile getirilen talepleri not alırken, cemaat üyeleriyle her zaman iletişim halinde olmak istediklerini belirtti.

paolo-bizzeti-iskenderunMonsenyör Bizzeti, “Türkiye Tarafsız Olarak Huzuru ve Barışı Sağlamalı”

Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu Paolo Bizzeti, Ortadoğu’da süren savaşlara yönelik barış mesajları verdi. Episkopos Paolo Bizzeti, bugün Ortadoğu’da etkin bir rolü olduğuna inandığı Türkiye’nin tarafsız olarak herkese eşit yaklaşıp huzuru ve barışı sağlaması gerektiğini, bunun da diyalogla ya da farklı yollarla mümkün olabileceğini kaydetti.

Yaklaşık 10 aydır Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu olarak görev yapan Monsenyör Paolo Bizzeti, Ortadoğu’daki durum hakkında kısa bir değerlendirme yaptı. Açıklamalarında, Türkiye’nin Ortadoğu’nun kalbi olduğunu ifade eden Bizzeti, Türkiye’nin bugün ve tarih boyunca çok önemli görevler üstlendiğini ifade ederek, “Türkiye Ortadoğu’nun kalbidir, bu nedenle Türkiye’ye çok önemli bir görev düşüyor. Tarih içinde de defalarca önemli bir rolü vardı Türkiye’nin. Bugün bu coğrafyada, bir taraftan Filistin problemleri var. Bir taraftan hemen yanı başımızdaki komşumuz Suriye’nin cehennem içinde yaşaması söz konusu ve diğer bir taraftan da Irak sorunu var. Türkiye’nin, bugün rolü çok önemli olduğu için, tarafsız olarak herkese eşit yaklaşıp huzuru ve barışı sağlaması gerekiyor. Bu da diyalogla ya da farklı yollara mümkün olabilir” şeklinde görüşlerini açıkladı. (İlyas Edip TERBİYELİ/SAT-7 Türk)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi