28 Mart 2024 Perşembe

Andrew Hochstedler’ın Pederlik Kutsaması Töreni Yapıldı!

İstanbul’da Taksim İstiklal caddesi üzerinde bulunan Sent Antuan Bazilikası’nda 17 Haziran Cumartesi günü Andrew Jeylan Hochstedler’ın Pederlik kutsaması töreni yapıldı.

Beyrut Havarisel Vekili Monsenyör Cesar Esseyan’ın riyasetinde, İstanbul-Ankara Latin Katolik Kiliseleri Episkoposu Ruben Tierrablanca’nın, Kutsal Topraklar ve Doğu Gözetmenlik Bölgesi Fransisken Konventual Küçük Kardeşlerin katılımı ile gerçekleşen şükran ayininde Andrew Jeylan Hohcstedler Peder olarak kutsandı.

Monsenyör Cesar Esseyan, özellikle Papazlık aşaması töreninin gözle görülür en belirgin işareti olan kutsayıcı dua ve el koymadan önce yaptığı konuşmasında, “Monsenyör Tierrablanca’nın riyaset etmesi için davetine ve törene gelen herkese teşekkür etti. Andrew J. Hochstedler’in çağrısına Papa Françesko’nun tweetinden alıntı yaparak yaşamın ancak başka yaşamların cömertliği ile devam edilebileceğini, hiçbir insan yaşamının başkalarının yaşamlarındaki cömertlik olmadan devam edemeyeceğini ve Aziz Maximilian Kolbe’nin hizmetinin anımsaması gerektiğine” değindi.

Gerçekleştirilen kutsama törenin de Andrew J. Hochstedler, Monsenyör Cesar Esseyan, Episkopos Tierrablanca, diğer Pederler ve orada bulunan herkesin önünde kendini Tanrı’ya adamış olduğunu sözlü ve yüz üstü kapanarak gerçekleştirilen tanıklık ile sundu.

Ekselansları Monsenyör Cesar Esseyan’ın riyasetinde ellerin başa konması ve kutsama duasıyla Episkopos Tierrablanca ve diğer pederlerin de el koyarak ettikleri dualarla devam etti. Kutsayıcı dua ve el koyma sonrası Hochstedler tebrik edildi.

İlginin yoğun olduğu kutsama töreninde Hochstedler’in törende bulunan ailesi, arkadaşları ve bütün rahipler arasında özellikle teşekkür ve tanıklık konuşmasında duygusal anlar yaşanırken Hochstedler, ”Bu süreçte beni destekleyen ailem sizleri çok sevdiğimi söylemekten gurur duyuyorum. Dünyanın bir çok yerinden gelen sevgili kardeşlerim ve arkadaşlarım sizlere de minnettarım” dedi.

Ayinin sonuna doğru gerçekleştirilen Efkaristiya ile Hochstedler, ilk Sakramentini vermiş oldu ve ayin sonunda ise Peder olarak atanması ile kendisine gelenleri kutsadı. Ayinden hemen sonra Bazilika’nın önünde yapılan kokteylde ilahiler ile Afrikalıların gerçekleştirdiği eğlencedeki renkli görüntüler ile sona erdi. (SAT-7 TÜRK HABER – Kaan Okan)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi