16 Nisan 2024 Salı

Ankara’da Köpek Katliamı

Ankara’nın Batıkent Turgut Özal Mahallesi’nde, kimliği belirsiz kişiler sokak köpeklerini zehirleyerek öldürdü.

“BUNLARIN TEK ANLAYACAĞI ŞEY İDARİ İŞLEMLERDİR”

DHA’nın haberine göre, Türkiye Hayvan Hakları Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Haydar Özkan, “Bu insanlarda Allah korkusu yok. Bunların tek anlayacağı şey idari işlemlerdir. Hayvanları katledenlere hapis cezası gelmeli. Plakası sökük beyaz bir araçla gelen 2 kişinin buradaki köpeklere zehirli et parçaları verdiği söyleniyor” ifadelerini kullandı.

Köpeklerin zehirlendiği bölgede incelemeler yapıldı, çevrede çok miktarda tavuk eti parçası ve kemikleri bulundu. Kemikler toplanarak laboratuvar incelemesine gönderildi. Polis ekipleri de çevredeki güvenlik kamerası görüntülerini incelerken yapılan araştırmalarda, zehirli tavuk etlerinin atıldığı ileri sürülen beyaz renkli bir otomobil tespit edildi. İçinde 3 kişi olduğu belirlenen otomobilin plakasının sahte olduğu anlaşıldı. Polis, aracı bulmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Sosyal medyada gündeme gelen olayda, çok sayıda mahalleli ve hayvanseverler sokağa dökülerek tepki gösterdi. Çok sayıda hayvan koruma derneği yetkilileri ile hayvanseverler bölgeye gitti. Polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı.

ZEHİRLENEN SOKAK KÖPEKLERİNDEN 7’SİNİN TEDAVİSİNE DEVAM EDİLİYOR

Yenimahalle ilçesi Batıkent semtinde zehirlenen sokak köpeklerinden 7’sinin Eryaman’da bir klinikte tedavisi sürüyor.

Köpeklere ilk müdahaleyi yapan veteriner hekimlerden Şevki Gök, AA muhabirine yaptığı açıklamada, içlerinde bir yavru köpeğin de bulunduğu hayvanların durumlarının iyi olduğunu söyledi.

Gök, bir hayvanseverin kendilerini aramasıyla olay yerine gittiklerini ve çok vahşice görüntülerle karşılaştıklarını belirterek şu bilgileri verdi:

“Canların her birinin bir tarafta hayata gözlerini yumduklarını fark ettik. Tabii zehirden etkilenmiş ama henüz hayatını kaybetmemiş canların da orada ilk müdahalelerini yaptık, akabinde kliniğimize aldık. Burada bazılarının mideleri yıkandı, bazılarına daha farklı işlemler uygulandı. 8 canımızdan 7’sinin hayati riski ortadan kalkmış gözüküyor ama tabii müşahede sürecimiz veya yoğun bakım sürecimiz hala devam edecek.”

İnsanların hayvanların yaşam alanını gasp ettiklerini kaydeden Gök, “Kedilerimizden, köpeklerimizden, özellikle sokakta yaşama zorunluluğu olan canlarımızdan lütfen elimizi çekelim.” dedi.


Malatya ve Elazığ’da Diriliş Yortusu Kutlamaları

İsa Mesih'in Diriliş (Surp Zadik) Yortusu münasebetiyle Anadolu Ermeni toplumu gözetmeni Peder Avedis Tabaşyan Malatya ve Elazığ...

BM: 25 Milyon Kişi İnsani Yardıma Muhtaç

Birleşmiş Milletler (BM), Sudan'da 25 milyon kişinin insani yardıma muhtaç olduğunu, 8,6 milyon kişinin ise yerinden edildiğini...

Kilisede Bıçaklı Saldırı: “Dini Aşırıcılık” Kaynaklı Bir Terör Eylemi

Avustralya'nın başkenti Sidney'in batısında bir kilisede, episkopos dahil en az 4 kişinin bıçaklandığı bildirildi. Ayin sırasında konuşma...

Gazze’de Sağlık Krizi: Yetersiz Beslenen Hastalar İyileşemiyor

Bombardımanın 6 aydır sürdüğü Gazze'de sağlık hizmetlerine erişim neredeyse imkansız hale geldi. Yetersiz beslendikleri için yaraları iyileşmeyen...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi