28 Mart 2024 Perşembe

Ankara’da Patlama:28 Ölü, 61 Yaralı

ANKARA’da akşam saatlerinde askeri servis araçlarına yönelik bombalı saldırı düzenlendi. Ankara Valiliği son yaptığı açıklamada 28 kişinin hayatını kaybettiğini 61 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Başkentin en merkezi yeri olan, askeri kurumların ve lojmanların bulunduğu Devlet Mahallesi’ndeki saldırı, saat 18:30’da, bomba yüklü araçla gerçekleştirildi.

Teröristler, İnönü Bulvarı’nı Dikmen Caddesi’ne bağlayan Merasim Sokak’ta, askeri servis araçlarının yanında bomba yüklü aracı infilak ettirdi. Ankara’nın bir çok yerinde duyulan patlamanın ardından iki askeri servis aracı bir anda alev topuna döndü.

Yükselen simsiyah dumanlar Ankara’nın her tarafından görülürken olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ve Terörle Mücadele ekipleri de olay yerinde incelemelerine başladı. Patlamanın olduğu yere çıkan tüm caddeler trafiğe kapatıldı.

Alevler arasından alınan yaralılar çevredeki hastanelere kaldırılırken, İnönü Bulvarı trafiğe kapatıldı.

Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar patlama sonrasında ilk yaptığı açıklamada askeri servis araçlarını hedef alan saldırıda 5 kişinin öldüğünü, 10 kişinin de yaralandığını bildirmişti. Patlamanın askeri servis konvoyunda meydana geldiğini söyleyen Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, “İlk belirlemelere göre 5 kişi hayatını kaybetti. 10 kişi yaralandı. Patlamanın bomba yüklü araçla gerçekleştirildiği tahmin ediliyor.” demişti.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş’un son yaptığı açıklamaya göre, Ankara’da gerçekleştirilen saldırıda 28 vatandaşın hayatını kaybetitğini, 61 vatandaşın ise yaralandığını açıkladı. Kurtulmuş, “En kısa zamanda bu saldırılarının arkasında kimin, kimlerin olduğu ortaya çıkarılacaktır.” dedi.

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi