16 Nisan 2024 Salı

Anksiyete ve Kaygının Üstesinden Gelebilecek 10 Ayet

Yaşadığımız dünyada Kutsal yazılara dayanarak nasıl yaşamalıyız? Kendimizi, başımıza gelen zorluklara ve acılara aldırmadan komşuları sevmeye, insanlara karşı açık olmaya ve Tanrımızı severek yaşamaya nasıl teşvik edebiliriz? Her şey dağılıyor ve parçalanıyor gibi görünse de Mesih’i aramaya nasıl devam edebiliriz?

Dünyadaki hiçbir şey bize Mesih’in verebileceği rahatlığı ve huzuru veremez. Bazen Tanrı’nın bizden çok uzakta olduğunu hissediyoruz, özellikle de kaygı tüm ipleri eline almaya başladığında, fakat Kutsal kitap her şeye rağmen O’nun zorluk çekenlere ve kendisine ihtiyacı olanlara daima yakın olduğunu hatırlatıyor. O her zaman kendi kullarına sadıktı, şu anda da sadık ve şartlar ne olursa olsun sadık kalmaya devam edecek.

İşte anksiyete ve endişenin sizi ele aldığını hissettiğinizde iç huzuru korumanıza yardımcı olacak 10 ayet: 

1.         Filipililer 4: 7 – “O zaman Tanrı’nın her kavrayışı aşan esenliği Mesih İsa aracılığıyla yüreklerinizi ve düşüncelerinizi koruyacaktır.”

2.         Mezmurlar 55: 4 – “Yüreğim sızlıyor içimde, Ölüm dehşeti çöktü üzerime.”

3.         Yeşaya 41:10 – “ Korkma, çünkü Ben seninle beraberim. Etrafına bakınıp durma, çünkü Ben senin Tanrınım. Sana güç vereceğim. Sana yardım edeceğim. Doğruluk getiren sağ elimle seni sımsıkı tutacağım.”

4.         2 Timoteos 1: 7 – “Çünkü Allah bize korkaklık ruhunu değil, fakat kudret ve sevgi ve nefsi zaptetme ruhunu vermiştir.”

5.         Yeşu 1: 9 – “ Sana emretmedim mi? Kuvvetli ol ve yürekli ol; korkma ve yılgınlığa düşme; çünkü yürüyeceğin her yerde Allahın RAB seninle beraberdir.”

6.         Mezmur 33:19 – “Böylece onları ölümden kurtarır, Kıtlıkta yaşamalarını sağlar.”

7.         Özdeyişler 12:25 – “ Kaygılı yürek insanı çökertir, Ama güzel söz sevindirir”

8.         Koloseliler 3:15 – “Mesih’in esenliği yüreklerinizde hakem olsun. Tek bir bedenin üyeleri olarak bu esenliğe çağrıldınız. Şükredici olun!”

9.         Mezmurlar 29:11 – “ Rab halkına güç verir, Halkını esenlikle kutsar!

10.       Yeşaya 26:12 – “ Ya RAB, bize selâmet vereceksin; çünkü bizim için bütün işlerimizi de sen başardın.”

Tanrı’nın niteliklerini ve bizler için neler yapabileceğini düşündüğümüzde, dikkatimizi, bizi endişelendiren şeylerden uzaklaştırmaya başlarız ve stres ortadan kalkmaya başlar. (OD)

Malatya ve Elazığ’da Diriliş Yortusu Kutlamaları

İsa Mesih'in Diriliş (Surp Zadik) Yortusu münasebetiyle Anadolu Ermeni toplumu gözetmeni Peder Avedis Tabaşyan Malatya ve Elazığ...

BM: 25 Milyon Kişi İnsani Yardıma Muhtaç

Birleşmiş Milletler (BM), Sudan'da 25 milyon kişinin insani yardıma muhtaç olduğunu, 8,6 milyon kişinin ise yerinden edildiğini...

Kilisede Bıçaklı Saldırı: “Dini Aşırıcılık” Kaynaklı Bir Terör Eylemi

Avustralya'nın başkenti Sidney'in batısında bir kilisede, episkopos dahil en az 4 kişinin bıçaklandığı bildirildi. Ayin sırasında konuşma...

Gazze’de Sağlık Krizi: Yetersiz Beslenen Hastalar İyileşemiyor

Bombardımanın 6 aydır sürdüğü Gazze'de sağlık hizmetlerine erişim neredeyse imkansız hale geldi. Yetersiz beslendikleri için yaraları iyileşmeyen...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi