20 Nisan 2024 Cumartesi

Antakya Medeniyetler Korosu Kanada turnesini tamamladı

Tamamı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ancak farklı din ve kültürlere sahip üyelerden oluşan Antakya Medeniyetler Korosu, Kanada turnesini tamamladı.

Kanada’daki ilk durağı Montreal’de hafta sonu sahne alan koro, başkent Ottawa’nın ardından dün de Toronto’da izleyenleri ile buluştu. Toronto Üniversitesi Yakın ve Ortadoğu Medeniyetleri Fakültesi’nin ev sahipliğinde George İgnatieff Tiyatrosu’nda 200 kişiye konser veren koro, izleyenlere neşeli ve duygulu anlar yaşattı.

Yaklaşık 2 saat sahnede kalan koro, İslam, Hrimdeniyetler korosustiyan, Yahudi, Ermeni, Azeri, Kürt, Laz, Arap ve Yunan kültürüne ait eserlerden oluşan 15 parça seslendirdi.

-“Bir benzeri daha yok”-

Konser öncesi AA muhabirine konuşan Koro Şefi Yılmaz Özfırat, Antakya Medeniyetler Korosu’nun dünyada bir benzerinin daha bulunmadığını söyledi.

Kanada’nın dünyanın en ilginç ülkelerinden biri olduğunu ifade eden Özfırat, ”Dünyanın her yerinden göç alıyor ve çok farklı kültürleri barındırabiliyor. Bu kadar farklı kültür burada dostça, kardeşçe yaşıyor. Bir arada yaşama kültürü hem bizde hem Kanada’da mevcut. Buraya belki önümüzdeki yıl bir kez daha gelip konserler vereceğiz” dedi.

Koronun üç semavi dinin ve altı farklı medeniyetin mensuplarını bünyesinde bulundurduğunu anlatan Özfırat, şunları söyledi:

”Koro halktan kişilerden oluşuyor. Koroda, imamlar, papazlar, öğretmenler, öğrenciler, avukatlar, manifaturacılar, doktorlar, hemşireler var. Yani sadece halkın yaşam biçimi sahneye taşınmıştır. İnsanlığa, ‘bakın biz bunu başardık, herkes başarabilir’ diyebilen bir topluluktur. Felsefemiz ise yaratılanı severiz, Yaratan’tan ötürü.”

Antakya Medeniyetler Korosu, ABD’nin başkenti Washington’da konserler vermek üzere Kanada’dan ayrıldı.

Çinli Adamın Mülteci Statüsü Sahte Zulüm İddiaları Nedeniyle İptal Edildi

2016 yılında İsa Mesih'i kabul eden ve yeraltı kilisesine katılan Çinli bir Hristiyan'ın 'mülteci' statüsü Yeni Zelanda...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi