24 Nisan 2024 Çarşamba

Arjantin’de 78 Tutuklu Vaftiz Oldu!

Arjantin’deki bir cezaevindeki 78 mahkûm vaftiz oldu ve Rabbin Sofrası’ndan ilk defa aldı.

Buenos Aires Metropolit alanında faaliyet gösteren San Isidro Episkoposluğu’nun cezaevi hizmetine Rahibe María Cristina Albornoz öncülük ediyor. San Isidro Episkoposu Oscar Ojea ve Yardımcı Episkopos Martín Fassi’nin pastoral desteğiyle beraber 20 gönüllü 2007’den beri Buenos Aires Eyaleti hapishanesinde bulunan hem sadece erkek hem de karma birimlerinde faal olarak hizmet veriyor.

Yardımcı Episkopos Fassi tarafından yapılan ve ceza infaz bakanlığı gönüllülerinin katıldığı kilise ayini sırasında 68 erkek ve 10 kadın vaftiz oldu.

Episkopos Fassi vaazında, mahkûmları İsa Mesih’le aynı yolda yürümeye teşvik edip, hayatlarını onunla birleştirmeye çağırdı.

Episkopos, “İsa reddedildi. Ama tıpkı o zamanki gibi, zihniyetimizi değiştirmek için bize geldi. İsa, bize, yeni bir düşünce tarzı getirmek için geliyor “dedi.

Arjantin’de hapishane bakanlığı vaftize hazırlık, kilise ayini gibi tören hizmetleri sunmanın yanısıra çömlek işçiliği, dokumacılık ve bahçe işleri gibi kurslar da düzenlemektedir.(catholicnewsagency)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi