19 Nisan 2024 Cuma

Aşk Çeşmesi’nin Geliri Caritas’a Aktarılmaya Devam Edecek

Dünyadaki en ünlü çeşmelerden birisi olan Roma’daki ‘Aşk Çeşmesi’ne(Trevi) atılan ve değeri yılda 1.5 milyon Euro’ya ulaşan bozuk paralar için Roma Belediyesi ve Roma Katolik Kilisesi geçtiğimiz günlerde karşı karşıya gelmişti. Roma Belediyesi ve Caritas’ı karşı karşıya getiren dilek parası krizinde kazanan taraf Katolik Kilisesi oldu. 

Roma Belediyesi ile Katolik Kilisesi’ne bağlı ‘Caritas’ı karşı karşıya getiren dilek parası krizinde kazanan taraf Katolik Kilisesi oldu. 

Türkçe’de Aşk Çeşmesi olarak da anılan Trevi Çeşmesi (Fontana di Trevi), Roma’nın en ünlü turistik mekanları arasında yer alıyor. 

Çeşmeye atılan “dilek paraları” haftada üç kere toplanıyor ve her seferde yaklaşık 8 bin Euro çıkarılıyor. 

Bu para Katolik Kilisesi’ne bağlı yardım kuruluşu Caritas’a devredilirken, Roma Belediyesi bu uygulamaya son vererek çeşmeden elde edilen gelire Nisan ayı itibari ile el koymayı planlıyordu. 

Tepkiler üzerine Roma Belediye Başkanı Virginia Raggi, geri adım atarak söz konusu paranın Caritas’a aktarılmaya devam edeceğini açıkladı. 

Raggi, Vatikan’ın yayın organı Osservatore Romano’ya bir mektup yazarak Trevi Çeşmesi’nin yanı sıra Roma’daki diğer çeşmelere atılan paraların da Caritas’a aktarılacağını belirtti. Osservatore Romano gazetesi, diğer çeşmelerden de ek olarak yaklaşık 200 bin Euro gelir elde edildiğini yazdı. 

18. yüzyılda dönemin Papası 12. Clement tarafından yaptırılan Trevi Çeşmesi, Federico Fellini’nin “Tatlı Hayat” (La Dolce Vita) filminin de katkısıyla bugünkü popülerliğine kavuştu. 

Ziyaretçiler geleneksel olarak “Roma’ya bir daha gelmeyi” ve “hayatlarının aşkını bulmayı” dilemek için çeşmeye para atıyor. 

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi