18 Nisan 2024 Perşembe

Avrupa’da Evlilik Dışı Çocuk Doğumu Git Gide Artıyor

Avrupa İstatistik Ofisi olarak da bilinen Eurostat’ta yer alan açıklamaya göre, Avrupa’daki evlilik kurumu yok oluyor. Evlilik dışı doğan bebeklerin yüzdesi, evli çiftlerden olan çocuklara oranla çok daha yüksek olduğu ortaya çıktı.

Avrupa Birliğinde 2000-2016 yılları arasında, evlilik dışı doğan çocukların yüzdesi %15 kadar arttığı belirtiliyor. Yunanistan, Hırvatistan ve Kıbrıs gibi ülkelerde doğan bebeklerin yüzde % 80’inden fazlasının ebeveynleri evli. Buna ek olarak, son yıllarda evlilik dışı doğan çocuk sayısı Estonya, İtalya, Letonya, Litvanya, Macaristan ve Büyük Britanya hariç tüm diğer Avrupa ülkelerinde artmaya başladı.

The Local kurumuna göre, Avrupa İstatistik Ofisi, evlilik dışı doğan çocuklar konusundaki araştırmalarına evlenmeyi reddeden fakat birlikte yaşayan çiftleri dahil etmiyor. Bu durum da haliyle evlilikte resmi olarak doğan çocukların sayısını önemli ölçüde etkiliyor.

Evliliğe karşı çıkan insan sayısı son zamanlarda keskin bir artış gösterdi ve dolayısıyla evli olmayan çiftlere daha fazla hak tanınması için ulusal mevzuatlar bile değiştirilmeye başlandı.

İspanya Dışişleri Bakanlığı’nın başkanı ve Avrupa Parlamentosu eski başkanı Josep Borrell, mültecilerin Avrupa’daki mevcut doğurganlık oranlarını tekrar canlandırabileceklerini söylüyor. Josep Borrell, “Avrupa’nın demografik gelişimi ile birlikte yavaş yavaş yaşlanmakta olan bir kıtaya dönüşmesini istemiyorsak, yeni kana ihtiyacımız olduğunu anlamalıyız” açıklamasında bulundu.(cnl.news, newsru.com/OD)

Dünyanın En Yaşlı Adamı Hayatını Kaybetti

Günde iki kez tesbih duası yapan ve dünyanın en yaşlı erkeği unvanına sahip olan Vicente Pérez Mora,...

Uyanış Gençliği’nde Hristiyanların Topluma Etkisi Konuşuldu

İstanbul'un farklı kiliselerinden gençler 6 Nisan Cumartesi günü, Uyanış Gençliği’nde yeniden bir araya geldi. Sunuculuğunu Dirisu Kilisesi’nden...

Kilise Yakınlarında Bir Araç Dolusu Yanmış Kutsal Kitap Bulundu

Tennessee'deki Global Vision Bible Kilisesi'nden pastör Greg Locke, kilise yakınlarındaki bir araçta yaklaşık 200 adet Kutsal Kitap'ın...

Hristiyan Doktrininin Siyasete Entegre Edilmesi İsteniyor

6-9 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek olan Avrupa Parlamentosu milletvekili seçimleri öncesinde episkoposlar, devlet ve kilise arasındaki ilişkinin...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi