23 Nisan 2024 Salı

Avustralya Başbakanı, Papa Françesko’ya Çağrıda Bulundu!

Avusturalya Başbakanı Malcom Turnbull, sorumluluk alanındaki kilise bölgesindeki pedofili iddialarını polise bildirmediği için hüküm giyen Adelaide bölgesi Başepiskoposunun görevden alınması çağrısında bulundu.

Avustralya Başbakanı Malcom Turnbull, Katolik Kilisesinin ruhani lideri Papa Françesko’ya, Katolik bir Ruhbanla ilgili cinsel taciz iddialarını bildirmediği için Adelaide Başepiskoposu Philip Wilson’ı görevden alma çağrısı yaptı.

Başbakan Turnbull, 1970’li yıllarda sorumluluğunda bulunan Sydney’in kuzeyindeki Hunter Valley bölgesinde bulunan bir kilisede, pedofil bir rahiple ilgili iddiaları polise bildirmediği için hüküm giyen Başepiskopos Wilson’ın görevinde kalmaması gerektiğini belirtti.

Turnbull, Başepiskopos’a daha önce çok sayıda liderin onu istifaya çağırdığını söyledi ve Papa’nın inisiyatifi ele alarak onu görevden alması gerektiğini vurguladı.

Başepiskopos Wilson, daha önce yaptığı açıklamada istifa çağrılarına karşılık olarak, davanın temyiz süreci sonuçlanana kadar istifa etmeyi düşünmediğini belirtmişti.

Avustralya’da Katolik Kilisesi’ndeki cinsel istismar iddialarına yönelik yürütülen soruşturmada 1950-2010 yılları arasında ülkede görev yapan Katolik rahiplerin küçük bir kısmının cinsel taciz iddiaları ile karşı karşıya olduğu açıklanmıştı.(AA)

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde Paskalya Kermesi

Paskalya Bayramı hazırlıkları sürerken, İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde de geçtiğimiz hafta sonu “Paskalya Kermesi” düzenledi. Pazar Ayini...

Episkopos Kayyal, Pazar Vaazında: “Liderlik ve Şöhret Kilisede Değer Görmez”

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile İskenderun’da bulunan Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhanesi...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Çocukları da Unutmadı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde gerçekleştirilen Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal, İskenderunlu Gençlerle Kahvaltıda Buluştu

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi