19 Nisan 2024 Cuma

Kutsal Ruh Katedrali’nde ‘Kül Çarşambası’ Ayini Düzenlendi

Kutsal Ruh Katedrali’nde 6 Mart Çarşamba günü, Paskalya bayramından önceki oruç devresinin ilk günü olan ‘Kül Çarşambası’, İstanbul Latin Katolik Kilisesi Episkoposu Monsenyör Ruben Tierrablanca Gonzalez’in riyasetiyle kutlandı.

İstanbul’un Şişli ilçesinde yer alan Kutsal Ruh Katedrali’nde, Paskalya bayramından önceki oruç devresinin ilk günü olan ‘Kül Çarşambası’ ayini saat 19:00’da, Episkopos Monsenyör Gonzalez ve birçok ruhbanın iştirakı ile başladı. Ayinin öncesinde ise bu dönemde tövbekar bir yaşam sürmek ve yenilenmek isteyen imanlılar günah itirafı sırrını aldılar.

Günah itirafı zamanının ardından, Episkopos Monsenyör Gonzalez yönetiminde, ruhbanlar ve altar görevlileri buhurdanlık ile cemaatin arasından geçerek ‘Kutsal Efkaristiya’ sofrasının hazırlandığı ve sunulduğu sunağa doğru ilerlediler. Daha sonra Episkopos Monsenyör Gonzalez sunağın etrafını buhurdanlık ile takdis etti.

Ayinin ilerleyen kısmında ise imanlı halktan görevlendirilmiş kişilerin okudukları Tanrı sözleri ile günün içeriğindeki giz hatırlatıldı. (Yoel 2:12-18, 2. Korintliler 5:20; 6:1-2…)

Yapılan okumaların ardından Episkopos Monsenyör Gonzalez, Tanrı sözünün bildirildiği yere ilerleyerek Kutsal Kitap’tan -Matta 6, 1-6. 16-18>> kısımlarını okudu. Tanrı sözünün açıklanması ve uygulanmasını isteklendiren vaazında, bu dönemin pişmanlık, alçakgönüllülük ve fedakarlıkla geçirilmesi için çağrıda bulundu.

Episkopos Monsenyör Gonzalez vaazın sonrasında, geleneğe göre bir sene önceki ‘Zeytin Dalı Pazarında’ kutsanmış zeytin dallarının yakılmasıyla elde edilen külleri takdis etti. Takdis edilen küller imanlıların alınlarına sürülerek, bu dönemde tövbekar bir yaşam sürmeleri ve yenilenmeleri hatırlatıldı.

Son olarak, Mesih’in bedeni ve kanı olmaları için yapılan yakarış ile birlikte ayinin doruk noktasına ya da kalbine giriş yapıldı. Mesih’in Efkaristiya’da yani ekmek ve şarapta hazır bulunmasının ardından imanlılar bu sırrı aldılar.

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi