25 Nisan 2024 Perşembe

“Aziz Petrus’un Hayatı” Ağlattı

Hatay’ın İskenderun ilçesinde yaşayan, farklı meslek sahibi ve farklı mezheplerden bir grup Hristiyan gencin hazırladığı ‘Aziz Petrus’un Hayatı’ isimli tiyatro oyunu geçtiğimiz Pazar günü İskenderun Müjdeleme Latin Katolik Kilisesi’nde görkemli bir şekilde sahnelendi. Çalışmaları yaklaşık 8 aydır süren oyun izleyenler büyük alkış aldı.

Yaklaşık 200 kişinin katıldığı oyunda izleyenler heyecanla oyunu takip ederken çoğu zamanda duygulanarak gözyaşlarına hakim olamadılar.

Oyunu İncil’den ve Aziz Petrus’un hayatı ile ilgili birçok yardımcı eserden esinlenerek yazan ve yöneten İlyas Edip Terbiyeli, oyunda aynı zamanda Mesih İsa rolünü de oynadı. Oyunun başkahramanı Aziz Petrus’u ise Sezar Kurutan canlandırdı.

İki saat süren oyun sonunda kısa bir konuşma yapan İlyas Terbiyeli, kendi yazdığı oyunda rol alarak kendisine destek veren tüm arkadaşlarına, kostüm hazırlığında ve dekorlarda destek olan dostlarına teşekkür etti. Oyunu baştan sona heyecanla izleyen Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu Paolo Bizzeti ise oyunu çok beğendiğini söylerken, böyle bir etkinliği kilise bünyesinde gerçekleştirdikleri için de tüm oyunculara teşekkür etti.

Oyunu izleyenler ise bazı sahnelerde çok duygulandıklarını, gözyaşlarına hâkim olamadıklarını, bazı sahnelerde ise oyuncuların mimikleri ve ses efektleriyle şaşkınlık içerisinde kaldıklarını söylerken, oyunda emeği geçen tüm oyunculara böyle bir oyunu sahneledikleri için teşekkürlerini ilettiler.

(SAT-7 TÜRK/İlyas Edip Terbiyeli-Hatay)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi