29 Mart 2024 Cuma

Azizlerin Hapishanesi Ziyaretçilerine Kapılarını Açtı

İsa Mesih’in 12 havarisinden ve kilisenin temellerini atan Aziz Petrus ve Aziz Pavlus’un Roma’da hapsedildikleri Mamertine cezaevi restorasyon sonrası ziyarete açıldı.

Antik Roma’nın Kuzeydoğu bölgesinde yer alan Mamertine Hapishanesi ya da diğer adıyla Carcer Tullianum olarak bilinen ve yer altı hapishanesi olan antik hapishane uzun restorasyon çalışmalarının ardından ziyaretçilerine kapılarını açtı.

Mamertine yer altı hapishanesinin yaklaşık 3000 yıllık olduğu söyleniyor. Romalılar hapishaneleri ilk inşa edenler arasında yer alıyor. Mamertine Hapishanesi ise, sadece kanalizasyon sisteminin içinde bulunan küçük bir delikten girilebiliyordu ve 3.6 metre altında, 9 metre genişliğindeydi. Odalar ise nefes alamayacak kadar küçük olan Mamertine’de mahkumlar işkence açlık ve susuzluktan ölüyordu. Cesetler Cloaca Maxima adlı özel odaya açılan demir kapıdan Tiber Gölüne atılıyordu.

Hapishane 4. yüzyılda devlet suçluları için tasarlanmış ve savaşlar sırasında ele geçirilen yöneticiler burada kaderlerine mahkum edilmiş. Daha sonra hapishanenin üzerinde 16. yüzyılda, San Giuseppe dei Falegnami tapınağı inşa edilmiş.

Mamertine Hapishanesi son birkaç yıldır restorasyon çalışmaları sebebiyle ziyaretçilere kapalıydı. Hapishane içerisinde yapılan arkeolojik kazılar, yüzyılların sırlarını aralamaya yardımcı oldu.

The Local online haber sitesine göre, ziyaretçiler için animasyon şeklinde hapishaneyi anlatan videoların hazırlandığını belirtti. Roma arkeoloji departmanı başkanı Francesco Prosperetti, “Hazırlanan animasyonlar, kazı çalışmaları sırasında elde edilen bulgularla ziyaretçilere hapishanede yaşanan sıra dışı hikayeler anlatacak. Carcer Tullianum’da yapılan kazılarda şehrin kültürel tarihine çok katkı sağladı.” açıklamasında bulundu.(Olga Daşcinscaia)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi