24 Nisan 2024 Çarşamba

Başbakan Davutoğlu’ndan Noel mesajı: “Hristiyan vatandaşlarımızın, hem de Hristiyan aleminin Noel Yortusu’nu en içten dileklerimle kutluyorum”

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Asırlar boyunca olduğu gibi bugün de bizler farklılıkları, ülkemizin çok değerli zenginlikleri olarak görüyor ve bir arada dostça yaşamanın toplumsal hayatımıza kattığı renkliliği geçmişte olduğu gibi gelecekte de aynı güzellikte yaşamak istiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Başbakanlık Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Davutoğlu, bir mesaj yayımlayarak, Türkiyeli Hristiyan vatandaşların Noel’ini tebrik etti.

Davutoğlu, bu topraklarda asırlar boyunca farklı inanç gruplarının özel günlerini ve bayramlarını beraberce kutladığını, coşku ve mutluluklarını paylaştıklarını belirtti.

Toplum hayatını güzelleştiren, insanları birbiriyle kaynaştıran bu geleneklerin bundan sonra da aynı coşkuyla yaşanmasının en büyük temenni olduğuna işaret eden Başbakan Davutoğlu, şunları kaydetti:

“Asırlar boyunca olduğu gibi bugün de bizler farklılıkları, ülkemizin çok değerli zenginlikleri olarak görüyor ve bir arada dostça yaşamanın toplumsal hayatımıza kattığı renkliliği geçmişte olduğu gibi gelecekte de aynı güzellikte yaşamak istiyoruz. Barışın, dostluğun, kardeşliğin ve hoşgörünün yurdu olmuş bu topraklarda birçok medeniyetin izleri halen canlıdır. Tarihimize, kültürümüze, kimliğimize kendi rengini katan bütün inanç grupları gibi Hristiyan vatandaşlarımız da sosyal dokumuzun önemli bir parçasıdır. Bu duygularla hem AHMET DAVUTOGLU.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi