29 Mart 2024 Cuma

Başepiskopos Liberati: Avrupa Hristiyanlıktan Uzaklaşıyor!

İtalya Pompei şehri Başepiskoposu Monsenyör Carlo Liberati, ‘La Fede Quotidiana’ isimli Katolik dergisine yapmış olduğu açıklamada, İtalya başta olmak üzere Avrupa’nın geri kalan büyük bir bölümünde özellikle halk arasında hızla artan inançsızlık akımı ile Hristiyan nüfusun ciddi oranda azalacağına dikkat çekti.

Monsenyör Liberati sözlerine şöyle devam etti:

Gerekli önlemler alınmadığından dolayı 10 yıl içerisinde Hristiyanlıktan uzaklaşacağız. İtalya ve Avrupa halkı bugün Pagan ve Ateist bir şekilde yaşıyor. Özellikle Tanrıya karşı kanunlar onaylanarak Pagan ve Ateist inançlara uygun hareket ediyoruz. Ahlaki ve dini çöküş ile inanma oranı azalıyor ve bunun bir sonucu olarak seminerler bomboş kalıyor (Rahiplik, teoloji, ilahiyat okulları…).

Monsenyör Liberati, halkların yürekten bir şekilde inanmaları gerektiğine ve çocuk doğum oranlarındaki düşüklüğe de dikkat çekti.

Mültecilerin Protestolarına Dikkat Çekti

Monsenyör Liberati, Avrupa genelinde yaşanması olası olan inanç krizinin dışında, mültecilerin ülkeye akın etmeleri sonucunda İtalyan halkının düşen yaşam kalitesine de dikkat çekti.

Monsenyör Liberati:

Dışarıdan gelenlere hiç çekinmeden yardımcı olurken, çöpten yemek yiyen halkımızın yaşlı ve fakir bireylerini unutuyoruz. Buna ek olarak önceliğimiz kendi genç ve işsiz İtalyan bireylerine fırsat verecek politikalar çıkarmamız lazım.

Rahip olmasaydı meydanlarda mevcut bu durumu protesto edeceğine dikkat çeken Başpiskopos, son olarak “Sağladığımız imkanlar ve verdiğimiz yemekler için teşekkür etmeleri gerekirken, yemekleri çöpe atıyorlar ve zamanlarını ise akıllı telefonları kurcalayarak geçirdikleri gibi sağlanan tüm fırsatlara rağmen protesto düzenleyen mültecilerin barındırılma maksadı nedir? Şeklinde bir soru ile sözlerini noktaladı.

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi