25 Nisan 2024 Perşembe

Beytlehem’de Kırk Yıllık Sadık Tanıklık

Kırk yıllık sadık tanıklık, özellikle Yeni Antlaşma prensipleri olan barış ve sevgiyle yaşamanın son derece zor olduğu dünyanın belli bölgelerinde olanlar için kesinlikle kutlanmaya değer bir durumdur.

Beytlehem Kutsal Kitap Okulu, 1-2 Kasım 2019 tarihlerinde Beytlehem, Nasıra ve İsrail-Filistin’de Gazze Eğitim Merkezin’de bulunan üç kampüsünde büyük bir kutlama düzelenecek. Beytlehem Kutsal Kitap Okulu öğrencileri, öğretim üyeleri ve personeli için yaklaşan bu yıldönümü oldukça önemli.

Son 40 yıl içinde, Beytlehem Kutsal Kitap Okulu, işgal altındaki bölgelerdeki öğrencilere, kendi memleketlerinde teoloji ve barış eğitimi alma şansı verdi.

Okulun kurucusu Bishara Awad, Amerika Birleşik Devletleri’nde kendi teolojik çalışmalarını tamamlayıp memleketine döndüğünde, çok sayıda Filistinli Hristiyan’ın kendi ülkelerini bırakıp başka ülkelere gittiklerini fark etti. “Orta Doğu’daki bir teoloji okulunun insanları sadece Kutsal Kitap’ı okumaya teşvik etmez ama aynı zamanda kendi ülkelerinde kalmaya ve zorlu durumlarla nasıl başa çıkacaklarını öğrenmeye de teşvik eder” diye belirtti.

“Barış Prensi’nin doğum yerinde”, bitmek bilmeyen bir çatışmanın olduğu bu bölgede, Filistinli Hristiyanlar tanıklıklarıyla fark yaratabilirler. Beytlehem Kutsal Kitap Okulu bu tanıklığın önemli bir parçası.

Barışı Uygulayabilmek

İsrail işgali bağlamında, barış çalışmaları programı okulun en görev merkezidir. Okulun neredeyse en başından beri Beythlehem Kutsal Kitap Okulu’nda çalışan Jonathan Kuttab, gerçek bir çatışma karşısında barış çalışmalarının öneminden bahsetti: “İsrail işgali, kim olduğumuzu açıklama görevimizin önemli bir parçasıdır, İsa’nın barış getirmek için geldiğine inanırız,” dedi.

Filistinli Hristiyanların çoğunun barış teolojisine ve uygulamasına sıkı sıkı sarıldıklarını, çünkü insanların “hem düşmanlarını sevip hem de aynı zamanda sırtlarına bıçak saplayamayacaklarını” şeklinde ifade etti.

“Bu zamanda barışı ve adaleti görmek istiyoruz,” diyen Kuttab, “Bu düşünce, farklı geçmişlere sahip olan Hristiyanlar ile birlikte Kutsal Kitap çalışması yapılınca iyi oluyor. Filistinli Hristiyanlar yıllardır zorlu şartlarda imanlarına tanıklık ediyorlar” diye belirtti.

Beytlehem Kutsal Kitap Okulu’nun geliştirme ve iletişim bölümü koordinatörü Areej Masoud, okulun din ve kimlik meselesinin önemli olduğu bir bağlamda var olduğuna dikkat çekti. “Adalete karşı sorumluluğunuzu vurgulamalıdır” dedi.

Adalet Arayışı

İnsanlara yardım etmenin adalet arayışının bir yolu olduğuna inanan Beytlehem Kutsal Kitap Okulu, Çoban Topluluğu aracılığıyla toplumda çalışıyor. Ortodoks, Katolik ve Protestan öğrenciler ve çalışanlar, okulunun vazifesinin ayrılmaz bir parçası olarak, yakındaki ve Orta Doğu’daki insanların yiyecek ve barınma gibi ihtiyaçlarını karşılıyor. Ürdün’deki Suriyeli mültecilere yardım etmek, Beytlehem Kutsal Kitap Okulu’nun daha geniş bir topluma hizmet edebilmenin yollarından biri. Çoban Topluluğu ve okul temsilcileriyle birlikle on dört öğrenci, bu tür yapılan 10. geziye katıldı ve gelecekte, devam etmekte olan Suriye iç savaşında evlerini ve geçim kaynaklarını kaybetmiş olan insanları teşvik etmek ve desteklemek için, büyük olasılıkla daha fazla geziler düzenlenmesi planlanıyor.

“Barış Prensi’nin doğum yerinde”, bitmek bilmeyen bir çatışmanın olduğu bu bölgede, Filistinli Hristiyanlar tanıklıklarıyla fark yaratabilirler. Beytlehem Kutsal Kitap Okulu bu tanıklığın önemli bir parçası.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi