29 Mart 2024 Cuma

Binlerce İsveçli’nin Eline Mikroçip Yerleştirildi

İsveç’te kredi kartı veya nakit para yerine kullanılacak olan mikroçipler, ele yerleştiriliyor. Mikroçip öncüsü Jowan Osterlund, ‘‘Teknoloji, insan vücuduna girecek. Bundan eminim’’ dedi.

Jowan Osterlund

4000’den fazla İsveçli, boyutu pirinç tanesi büyüklüğünde olan mikroçipleri, derileri altına yerleştirmeyi kabul etti. Çip, ayrıca sağlık durumunun izlenmesine yardım olacağı gibi, ofislere ve binalara girişte kullanılan kapı kartları yerine de kullanılabilecek.

İlerleyen zamanlarda, bu teknolojinin nakit ihtiyacını ortadan kaldırabileceği umuluyor. Mikroçip taşıyanlar, mağazalarda ödeme yapmak için ellerini kullanabilecek.

Biohax International sahibi olan Osterlund, teknolojinin kullanıcılar için tamamen güvenli olduğunu iddia etse de, birçok kişi gizlilik konusunda endişeli. Endişeli olanlardan biri de, İsveçli bilim adamı Ben Libberton. ‘‘İnsanlar rahatlıkları için mahremiyetlerinden vazgeçebiliyor. Çip çok kullanışlı ama riskleri bilmeden önce verilerimizin paylaşılmasını kabul edebilir miyiz?’’ diyor.

Çoğu pastör ve din adamı, mikroçipin şeytanî olduğunu düşünüyor. Iowa’daki Hope Christian Fellowship Kilisesi pastörü olan Dave Doyle, mikroçip kullananları uyardı. Canavarın simgesi olarak düşünenler kaynak olarak Vahiy 13:16 bölümünü göstermektedir. Bu bölümde, canavarın küçük büyük, zengin yoksul, özgür köle, herkesin sağ eline veya alnına işaret vurdurmasından bahsediyor. 

Bu görüşe katılmayanlar da var. Oklahama’daki Bridgeway Kilisesi baş pastörü olan Sam Storm, ‘‘Canavarın işaretinin inançsızların bedenlerinde gerçek, fiziksel bir işaret olduğuna inanmıyorum’’ dedi. (CHL)

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi