24 Nisan 2024 Çarşamba

Birleşik Arap Emirliklerinden Mültecilere Özgürlük

Arap Emirlikleri Episkoposları ve Ras Al Khaimah Hristiyan Topluluğu göçmen işçi hak ve özgürlüklerini korumak için bir araya geldi.

Orta Doğu ülkelerinden milyonlarca göçmen işçi daha iyi şartlarda yaşamak içim Arap Emirliklerine geliyor.  Ekim başında Arap Latin Katolik Episkoposlar Konferansı’nda – birçoğu Hristiyan olan – özellikle Orta Doğu’da yaşayan ve ayrımcılığa mağruz kalan yabancı işçilerin haklarıyla ilgili konuşuldu.

Toplantı sonunda yayımlanan genelgede, Episkoposlar göçmen işçiler için ibadet özgürlüğü için olumlu adım atan bazı ülkelerin ilerlemeleri için teşekkür edildi. Aynı zamanda “mültecilerin kendi kültürlerine ve geleneklerine saygı gösterilmelidir.” diye belirtildi.

Arap bölgeleri Katolik Roma Episkoposları, Dubai, Abu Dabi gibi büyük şehirlerden, Ras Al Khaimeh gibi Hristiyan topluluklarından ve 34 farklı ülkeden gelen  Hristiyanlarla bir arada olmak ve tanışmak büyük bir fırsat olarak nitelediler.

Episkoposlar Meclisi’nde sadece Birleşik Arap Emirlikleri’nden yabancı göçmen olarak 4 milyon nüfusunun yüzde 70’i vaftiz edilmiş. Çoğunluğu Filipinli ve Hintlilerden oluşan 1 milyon yabancı Katolik göçmen bulunuyor.

Toplantı sonunda göçmen işçiler için, “Onların tüm zorluklara rağmen inançlarını büyük bir sevinçle yaşamalarına hayranız. Işçilerin çoğuna özellikle kadınlara, sosyal hak,insani onurlarına barış ve hoşgörü çerçevesinde saygı göstermeliyiz.”diye belirttiler.

(fides.org/BA)

Hristiyanlar, Aşırılık Yanlısı Olarak Damgalanabilir

Christian Concern, hükümetin yayınladığı ‘aşırılık’ tanımına göre Hristiyanların aşırılık yanlısı olarak damgalanma riskiyle karşı karşıya olduğunu belirtti. Aşırılık,...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde Paskalya Kermesi

Paskalya Bayramı hazırlıkları sürerken, İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde de geçtiğimiz hafta sonu “Paskalya Kermesi” düzenledi. Pazar Ayini...

Episkopos Kayyal, Pazar Vaazında: “Liderlik ve Şöhret Kilisede Değer Görmez”

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile İskenderun’da bulunan Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhanesi...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Çocukları da Unutmadı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde gerçekleştirilen Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi