19 Nisan 2024 Cuma

Birleşik Arap Emirlikleri’nden mültecilere özgürlük

Birleşik arap emirliklerinden mültecilere özgürlük 2Arap Emirlikleri Episkoposları ve Ras Al Khaimah Hristiyan Topluluğu göçmen işçi haklarını ve özgürlüklerini korumak için bir araya geldi.

Daha iyi şartlarda yaşayabilmek için milyonlarca göçmen işçi, Orta Doğu ülkelerinden göç ederek Arap Emirliklerine geliyor. Ekim başında gerçekleşen Arap Latin Katolik Episkoposlar Konferansı’nda – birçoğu Hristiyan olan – özellikle Orta Doğu’da yaşayan ve ayrımcılığa mağruz kalan yabancı işçilerin haklarıyla ilgili konuşuldu.

Toplantı sonunda yayımlanan genelgede, Episkoposlar göçmen işçilerin ibadet özgürlüğü için pozitif adım atan bazı ülkelerin olumlu gelişmelerinden dolayı teşekkür edildi. Aynı zamanda “mültecilerin kendi kültürlerine ve geleneklerine saygı göstermesi konusunun altı çizildi.

Birleşik arap emirliklerinden mültecilere özgürlükArap bölgeleri Katolik Roma Episkoposları, Dubai, Abu Dabi gibi büyük şehirlerden, Ras Al Khaimeh gibi Hristiyan topluluklarından ve 34 farklı ülkeden gelen Hristiyanlarla bir arada olmanın ve tanışmanın büyük bir fırsat olduğunu belirtti.

Episkoposlar Meclisi’nde, Birleşik Arap Emirlikleri’nden sadece 4 milyon nüfusun yüzde 70’i nin vaftiz edildiği yabancı göçmen bulunuyor. Çoğunluğu Filipinli ve Hintlilerden oluşan 1 milyon yabancı Katolik göçmenden oluşuyor.

Toplantı sonunda göçmen işçiler için, “Onların tüm zorluklara rağmen inançlarını büyük bir sevinçle yaşamalarına hayranız. Işçilerin çoğuna özellikle kadınlara, sosyal hak,insani onurlarına barış ve hoşgörü çerçevesinde saygı göstermeliyiz.”diye belirtti.

(fides.org/BA)

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi