29 Mart 2024 Cuma

Birlik Dua Haftası 19 Ocak’ta Başlıyor

Geleneksel Birlik Da Haftası’nın 2019 yılı buluşmaları 19 Ocak 2019’da başlayacak.

Tüm dünyada düzenlenen Hristiyanların Birliği için Ekümenik Dua haftası için Türkiye’deki kiliselerde de düzenlenecek. İstanbul’daki Birlik Dua Haftası etkinlikleri, geçen yıllarda olduğu gibi her gün bir başka kilisede gerçekleştirilecek.

Birlik Dua haftasında katılımcı kiliselerin önder veya temsilcileri tarafından çeşitli dillerde dua edilecek. Programın bu yılki teması Yasa’nın Tekrarı (Tesniye) kitabının 16 Bölümü 20 ayeti olacak. Buna göre tema “Doğruluğun, yalnız doğruluğun ardınca gidin.” olarak belirlendi.

209 yılı Birlik Dua Haftası 19 Ocak’ta başlayacak, 26 Ocak’ta sona erecek. Dua buluşmaları saat 18:00’da başlayacak. Sekiz gün sürecek programda Hristiyanların Rabb’de bir oldukları hatırlanacak, tüm hafta boyunca değişik kiliselerde bir araya gelip birlikte dua etme geleneği sürdürülecek. Birlik Dua Haftası organizasyon komitesi yaptığı açıklamada, İstanbul dışında bulunan Hristiyanları da bulundukları yerlerde dualara eşlik etmeye ve bir olmaya çağırdı.

HER GÜN BAŞKA BİR KİLİSE, BAŞKA BİR TEMA

Hristiyan Dua haftası 19 Ocak’ta saat 18.00’da Bakırköy Meryem Ana Rosairo Latin Katolik Kilisesi’nin ev sahipliğiyle başlayacak. İlk günün teması “Adalet su gibi, Doğruluk ırmak gibi sürekli aksın” olacak. 2. Gün (20 Ocak 2019 Pazar) Fatih’te bulunan Aya Kiryaki RumOrtodoks Kilisesi’nin ev sahipliği yaptığı Birlik Duası’nın teması ise“`Evet’iniz evet, `ayır’ınız hayır olsun.” 3. Gün (21 Ocak 2019 Pazartesi)İstiklal Caddesi Postacılar sokakta bulunan Dutch Chapel (Union Church)’da yapılacak duanın teması, “RAB lütufkar ve sevecendir”, 4. Gün (22 Ocak 2019Salı) Alman Evanjelik Kilisesi’nin ev sahipliğinde yapılacak Birlik Duası’nın teması ise “Sahip olduklarınızla yetinin” olarak açıklandı.

Birlik Dua Haftası’nın beşinci günü programına (23 Ocak 2019 Çarşamba) Osmanbey’deki Bible House Immanuel Kilisesi ev sahipliği yapacak. Beşinci günün teması ise, “Müjdeyi yoksullara iletmek için” olarak açıklandı. 6. Gün (24 Ocak 2019 Perşembe) BeyoğluTarlabaşı’nda bulunan Meryem Ana Süryani Ortodoks Kilisesi’nin ev sahipliğinde ve “Her Şeye Egemen Yahve’dir adı” temasıyla yapılacak. 7. Gün (25 Ocak 2019Cuma) ise Sacre Coeur Süryani Katolik Kilisesi’nde “Ey kadın, imanın büyük”temasıyla yapılacak.

Birlik Dua Haftası’nın kapanışı ise 26 Ocak 2019 Cumartesi günü Bakırköy Dzununt Surp Asdvadzadzni Ermeni Kilisesi’nde “RAB benim ışığım, kurtuluşumdur” temasıyla yapılacak.(Seyfi GENÇ)

İskenderun Katedrali’nde Kutsal Perşembe Ayini Gerçekleşti

Rab İsa Mesih’in havarileri ile birlikte yediği son akşam yemeğinin anıldığı ‘Kutsal Perşembe’ Ayini, İskenderun’da hüzünle gerçekleştirildi. Kutsal...

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi