25 Nisan 2024 Perşembe

BM Dünya Gıda Programı, Burkina Faso Konusunda Uyardı

BM Dünya Gıda Programı (WFP), Burkina Faso’da artan krizler nedeniyle uyarıda bulundu.

Kuzeyi aşırılık yanlısı grupların saldırısı altında bulunan Burkina Faso, aynı zamanda Mali ile çatışma halinde. Birleşmiş Milletlere göre, son dört ay içinde yaklaşık 3 yüz bin kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı. Bu insanlar, daha güvenli bir yerde yaşamak için mücadele ederken, aynı zamanda yiyecek, barınma ve suya ihtiyaç duyuyor.

WFP Sözcüsü Mary Awad, ‘‘Burkina Faso, çok sayıda kişiyi yerinden eden silahlı çatışmalarla karşı karşıya. Birleşmiş Milletler, Burkina Faso’nun bir sonraki Suriye olacağı endişesini taşıyor’’ dedi.

Başka bir röportajda Awad, Guardian’a “Başka bir Suriye istemiyoruz. 3 yıl Suriye ile ilgilendim. Oradaki halk şiddet ve aşırılık yanlıları konusunda daha bilinçliydi. Burada ise düzenin bozukluğunu gören gençler, militan gruplara yöneliyor’’ dedi.

Gençler aşırılık yanlısı gruplara katılmaya devam ettikçe, ülkedeki şiddet olayları da artıyor. Ayrıca köylerden gelen bazı erkeklerin bu gruplara hizmet etmeye zorlandığı da bildirildi.

BM, şiddet olaylarının yayılmasını engellemek için yalnızca askeri yardımın yetersiz kalacağına inanıyor. Aynı zamanda ülkedeki yoksul ve savunmasız insanlara yardım etmek için koordineli bir insani çaba olması gerektiğini de düşünüyor. Bunlar yapıldığı takdirde militan gruplara katılan gençlerin azalacağına ve bu grupların daha sert bir muhalefet ile karşılaşacaklarına inanılıyor. (Persecution.org)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi