19 Nisan 2024 Cuma

Bremen’de dünya barışı için dua

Almanya’nın Bremen kentinde Hristiyanlar, Müslümanlarpeace prayer ve Museviler dünya barışı için dua etti. Bremen Eyalet Başbakanı Jens Böhrnsen, Belediye Sarayı’nda düzenlenen ”Dinler Arası Barış Duası” programında yaptığı konuşmada, Paris’teki silahlı saldırıdan duydukları üzüntüyü dile getirerek “Dinler, zaman zaman maalesef suistimal edilmiştir. Eylem, barış ve huzur içerisinde yaşayan Müslümanları da üzmüştür” dedi.

Böhrnsen, “Gelenek haline getirdiğimiz barış dualarımızla nasıl huzur ve barış içerisinde birlikte yaşadığımızı gösteriyoruz. Bu birlikteliğin kaynağı ise farklı dinlerin birbirlerine saygı ve anlayışla yaklaşmasıdır. Bu kültürel diyalog devam edecektir” diye konuştu.

Bremen İslam Şurası’ndan Arnavut kökenli Sead Recep, Paris’teki silahlı saldırının sadece Fransa’yı değil, bütün dünyayı etkilediğini belirterek ”İslam dini insan öldürmeye karşıdır. Biz Müslümanlar olarak insanları hedef alan tüm saldırıları kınıyoruz” ifadesini kullandı.

Recep, her türlü aşırılığın önünün ancak sosyal adalet ve eğitimle alınabileceğini söyledi.

Tüm dinlerin barışı savunduğunu vurgulayan Recep, “İslam’a yapılan asılsız suçlamalara karşı Batı’nın İslam’dan ve İslamlaşmaktan korkmasında bir anormallik yoktur. Fakat Batı’nın hiç kuşkusu olmasın; zira İslam, sadece isteyenlerin dini olmuştur” dedi.

Bremen Yahudi Cemaati’nden Liviu Cornea da “Burada toplanmamız tesadüf değildir. Dinlere yapılan saygısızlığı nasıl tasvip etmiyorsak, basın özgürlüğüne yapılan saldırıyı da kınıyoruz” diye konuştu.

Bremen Alevi Cemaati’nden Sedat Sevimli ile Gül Polat da Hacı Bektaş-ı Veli’nin “Hararet nardadır, sacda değildir” şiirini Türkçe ve Almanca okudu.

Kosovo’da 1998-1999 yıllarında çıkan çatışmaların son bulması için oluşturulan inisiyatifle 2000 yılında Bremen’de ”Dinler Arası Barış Duası” programı başlatıldı. Etkinlik 2005 yılından bu yana Başbakan Böhrnsen’in himayesinde Bremen Belediye Sarayı’nda düzenleniyor.

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi