19 Nisan 2024 Cuma

Bulgar Patrik Neofıt, Makedonya Kilisesi’nin Geleceği İçin Umutlu

Bulgar Patrik Neofıt: “Makedonya Kilisesi’nin Geleceğinin Önemli Konularında Fikir Birliğine Sahibiz”

Bulgaristan’ın Kutsal Patriği Neofit, geçtiğimiz günlerde Makedon Ortodoks Kilisesi’nin geleceğine ilişkin umutlarını dile getirdi ve gelecekteki ana konular üzerinde fikir birliğine varıldığını söyledi.

Açıklama, Bulgar Ortodoks Kilisesi ile Makedonya Ortodoks Kilisesi arasındaki yakınlaşmaya ilişkin olarak yakın gelecekte nelerin bekleneceği sorusuna yanıt olarak geldi.

Makedonya Ortodoks Kilisesi şu anda Ortodoks dünyanın kalanından ayrı, herhangi bir yerel Ortodoks kilise tarafından tanınmıyor.

Bulgaristan’ın Kutsal Patriği Neofit “Güçlü bir toplantı ve görüşmeler oldu. Dikkatle dinlemeye, iyi bir ses tonunu korumaya ve bu maddenin hareketinin bağlı olduğu hiyerarşileri ve insanlara uymayı deniyoruz. Gelecekteki birlik için ana konularda fikir birliği olması nedeniyle Tanrı’ya şükürler olsun “dedi.

Makedonya’da bulunan Ohri Başepiskoposluğunun kuruluşunun 1000. Yıl dönümünde yapılacak olan kutlamalara katılıp katılmayacağı sorulan Patrik Neofit soruyu “Bu olayı nasıl işaretleyeceğimizi düşünmeyi deneyeceğiz…Mesih’in sevgisine ve barışına hizmet etmeye çalışacağız” şeklinde cevapladı.

Kasım ayında Makedon Ortodoks Kilisesi, Bulgar Kilisesi’ni Anavatan Kilisesi olarak kabul etmeye ve kutsal, bilinen bir Ortodoks Kilisesi olma konusunda yardım etmeye hazır olduklarını belirterek, Bulgar Kilisesi’ne ulaştı. Bulgar Kilisesi, Makedon Kilisesi’nin ayrıldığı Sırp Ortodoks Kilisesi’nde şaşkınlık yaratan yardıma, elinden gelen her şeyi yapacağını açıkladı.

Bulgar ve Makedon Kiliseleri arasındaki toplantılar 21 Aralık’ta başlamıştı.(orthochristian)

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi