29 Mart 2024 Cuma

Cennet-Cehennem Kavramlarına İnanç Azalıyor

Araştırmalar, Avrupa’da yaşayan insanların birçoğunun cennet ve cehennem kavramlarına inanmadıklarını gösterdi.

Dünya çapında alanda yapılan araştırmalar, bazı Batılı ülkelerdeki nüfus çoğunluğunun Tanrı inancına sahip olmalarına rağmen artık cennet ve cehennem kavramlarına inanmadıklarını gösterdi.

Dünyanın diğer ülkelerinde ise durum bir hayli karışık: Japonya’da nüfusun sadece %19’u cennete inanıyorken, Güney Afrika’da resim tam tersi olup nüfusun % 84’ü cennete inanıyor.

Cehenneme inanan nüfus yüzdesi ile ilgili ön varsayımlar, araştırmanın gerçek sonuçlarından ise oldukça farklı oldu. Örneğin, İspanya’daki insanların, %43’ünün cehenneme inandıkları tahmin edilirken, asıl sayının sadece %19 olduğu ortaya çıktı.

Araştırmada aynı zamanda Tanrı’ya inanç konusuna da değinildi. Günümüze kadar yapılmış birçok araştırma İsveçli vatandaşların %37’sinin Tanrı’ya inandığını gösteriyordu halbuki son veriler bu oranın %22’ye düştüğünü gösterdi.

Batı ülkelerinde görülen ana sorunlardan biri insanların cennet ve cehennem kavramlarına tahmin edilenden çok daha az inandıkları.

Almanya, Norveç, Avustralya, İngiltere, İsveç, Danimarka, Kanada, Fransa, İspanya, Japonya ve Belçika nüfusunun sadece küçük bir kısmı, cennet ve cehennem kavramına inandıklarını söylüyor.

Konu inançlara geldiğinde insanların büyük bir çoğunluğu sadece Tanrı’ya inandıklarını söylüyor, çok az bir kesim cennet ve cehennem kavramına değinerek bu konuda inançlarını kesin bir şekilde dile getirebiliyor.

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki çoğu kişi, Tanrı’ya, cennete ve cehenneme inandıklarını söylese de Tanrı’ya olan inancın gün geçtikçe azaldığını belirtiyorlar.

İngiltere’de geçtiğimiz Eylül ayında yapılan ComRes anketi, yetişkin İngilizlerin yalnızca %6’sının İncil’i okuduğunu, düzenli olarak dua ettiğini ve kiliseye gittiğini gösterdi. Araştırmalar, 28 Eylül’den 19 Ekim’e kadar dünyadaki 38 farklı ülkede yapılan 29,133 röportaja dayanmaktadır.(Olga Daşcinscaia/cnlnew,uoj.org)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi