19 Mart 2024 Salı

Cep Telefonuyla Şeytan Çıkarma Ayini

İtalya’da son birkaç yılda “şeytan çıkarma” taleplerinin 3 katına çıkması ve Vatikan’dan onaylı “şeytan çıkarıcıların” talebi karşılayamaması nedeniyle bu alanda yeni uzmanlık kursları düzenleniyor.

Vatikan’ın resmi haber sitesi Vatican News’de yayımlanan habere göre, bugünlerde Sicilya’nın başkenti Palermo’da şeytan çıkarma konusunda bir uzmanlık kursu veriliyor. Katolik Kilisesi’ne bağlı bir üniversitede düzenlenen ‘şeytan çıkarma’ kursuna katılan rahipler, diğer inançlardan da kursa başvurulduğunu belirtti.

İtalya’nın başkenti Roma’da Katolik Kilisesi’ne bağlı bir üniversitede ‘şeytan çıkarma’ kursu düzenleniyor.

Kursun açılış dersini veren Arnavut Kardinal Ernest Simoni, cep telefonuyla da şeytan çıkarma ayinleri yaptığını ve diğer inanç gruplarının da şeytan çıkarma için kendisine başvurduğunu söyledi.

Roma’daki Ateneo Pontificio Regina Apostolorum Üniversitesi’nde 16-21 Nisan tarihlerinde düzenlenen ‘Şeytan Çıkarma ve Özgürleştirme Duası Kursu’na 51 ülkeden 250’nin üzerinde rahip katılacak.

Pazartesi günü yapılan açılış konuşmasında, bu günlerde şeytan çıkarma uzmanlarının yeni mücadele alanlarıyla yüz yüze olduğu belirtildi.

Kursun düzenleyicisi Sacerdos Enstitüsü’nden Rahip Jose Enrique Oyarzun, “Yalanın Babası” diyerek nitelendirilen şeytanın günümüzde internet ve sosyal ağları kullanarak daha fazla rağbet gördüğünü söyledi.

Açılış günü ders veren Arnavut Kardinal Ernst Simoni de, “Her gün cep telefonuyla 4-5 şeytan çıkarma ayini yapıyorum” diye belirtti. Simoni konuşmasının devamında “Diğer inanç mensuplarına da şeytan çıkarma ayini yaptım. Beni tanıyorlardı ve rica ettiler” dedi. ‘Şeytandan kurtardığı’ insanların bu ayinden sonra inançlarını değiştirip değiştirmediği sorusuna ise Simoni, “Hayır, kendi inançlarında kaldılar” diye yanıt verdi.

Organizatörlerden Rahip Luis Ramirez, “Amacımız rahiplere, ciddi ve bilimsel araştırmanın eksik olduğu bu konuda akademik eğitim vermek” diye belirtti.

Ramirez, kursun disiplinlerarası yapıya sahip olduğunu da belirtti ve rahiplere, psikolojik ve fizyolojik sorunları şeytan musallatı olması durumundan ayırt etme eğitimi de verileceğini vurguladı.

 

İskenderun’da Oruç Dönemi Öncesi Bağışlama Pazarı Ayini

Önceki hafta sonu ‘Et Orucu’na başlayan İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu da ‘Peynir Orucu’na başlayarak 40 Gün...

Gazzeli Genç Kız, SAT-7’ye Konuştu

SAT-7 EKRANLARINDA SAVAŞIN SONLANDIRILMASI VE OKULA DÖNME ÇAĞRISINDA BULUNDU Gazze'de 625.000'den fazla çocuk ve genç aylardır okula gidemiyor...

Ermeni Kilisesi, Surp Krikor Lusavoriç Yortusu’nu Kutladı

Ermeni Kilisesi, İman Atası Surp Krikor Lusavoriç'in, İsa Mesih'e olan imanı uğruna Khor Virab'a (Derin Kuyu) Atılışı...

İskenderun’da Paskalya Öncesi Et Orucu Başladı

İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu ‘Et Karnavalı-Merfağ’ gerçekleştirerek, Paskalya öncesinde et orucuna başladı. Bu hafta sonu ise Peynir Karnavalı...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi