29 Mart 2024 Cuma

CHP yöneticileri, Hristiyan cemaatlerin temsilcileriyle buluştu

CHP Genel Başkan Yardımcıları Sezgin Tanrıkulu, Şafak Pavey, Enis Berberoğlu; CHP’nin milletvekili adayı avukat Selina Özuzun Doğan’ın ev sahipliğinde Bakırköy Belediyesi Botanik Parkı Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen kahvaltıda, Ermeni, Süryani, Rum cemaatlerinden temsilcilerle bir araya geldi.

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Meclis üyeleri Nurhan Çetinkaya ve Margrit Dikme’nin de bulunduğu toplantıya, Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Vasken Barın, Yeşilköy Ermeni Kilisesi Vakfı Başkanı Habib Özfuruncu, Malatyalı Ermeniler Derneği (Malatya-HAYDER) Başkanı Hosrof Köletavitoğlu, Süryani Kadim Meryem Ana Vakfı Başkan Yardımcısı Kenan Gürdal’ın da yer aldığı Ermeni, Rum, Süryani toplumunun önde gelenleri katıldı.

Programa katılan siyasileri selamlayan CHP İstanbul 2. Bölge adayı avukat Selina Özuzun Doğan, “Bundan sonra biliyorsunuz ki Ankara’da sizin sorunlarınızı yakından takip eden biri var. Bu duygularla katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, parlamentoda yüzleşme çağrısı yaptı: “Biz, vicdan üzerinden bir ortaklık yaratamazsak, geleceği doğru inşa edemeyiz. Bu topraklarda çok acı yaşandı ama acılarla yüzleşilemedi. Acılar tanınmadı, bugüne kadar maalesef buna ilişkin mekanizmalar kurulmadı. Geçmişte yaşadıklarımız hep siyasete malzeme edildi, hep kutuplaşma aracı olarak kullanıldı. Vicdan ortaklığı üzerinden beraber bir gelecek inşa edebiliriz. Ben bunu, parlamentoda bu dönem yapabileceğimize inanıyorum. Eğer bunu yapabilirsek, çok doğru bir geleceği hep beraber inşa edeceğiz.”

CHPToplantıya katılan bir diğer CHP yöneticisi, Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey de eşit vatandaşlık hakkından yararlanamayan azınlıkların nasıl görünmez kılındığını uzun süredir bildiğini ifade ederek, şunları söyledi: “Bu görünmezliği kaldırmak, azınlık tanımı yerine eşit vatandaşlık hakkını yerleştirmek için hazırız ve bütün gücümüzle çalışacağız. İnancını açıklamanın, inanma veya inanmamanın, inancının gereklerini istediği gibi yaşayabilmenin kanunla tanınması yetmez. Bu, ancak bir değer ve kültür olarak toplum modernleşirse mümkündür. Dolayısıyla biz bu yüksek değerleri toplumumuza yerleştirmek, kültürel dönüşümü sağlamak için büyük adımlar atmaya, büyük çabalar göstermeye hazırız. Aksi halde toplum modernleşmeyince mümkün olmayan bu değişim kozmetik bir gösterişten öteye geçemez ve geçemedi de.”

Pavey, azınlık vekillerin aday gösterilmesiyle ilgili olarak şunları söyledi: “Çok uzun, çok acı yollardan geçildi ve sonunda gecikmeyle de olsa doğru yerdeyiz diye düşünüyorum. Selina seçilecek ve bu, bize mutluluk veriyor. İnanıyorum, bir gün gelecek Selina, Ermeni olmasıyla değil, insan hakları ve özgürlükleri alanında yaptığı katkılarıyla, avukatlığıyla, hukukçuluğuyla anılacak ve öyle konuşulacak. ”

 

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi