28 Mart 2024 Perşembe

Çin, Hristiyanların Meclisten Çıkmalarını Talep Etti

Çin Komünist Partisi, Komünistler için güncel davranış kurallarını belirleyen resmi bir belge yayınladı.

Disiplin Merkezi Komisyonu tarafından hazırlanan ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in kontrolü altında yayınlanan belgede; Çin Komünist Partisinin resmi olarak ateizme bağlı olduğu ve tüm üyelerinin de aynı görüşte olması gerektiğinden dolayı Hristiyanların parti üyeliğinden çıkmaları konusunda talimatlar yer alıyor.

Çin Komünist Partisinin yayınladığı belgede: “Herhangi bir dini inanışa bağlı olan Çin Komünist parti üyeleri partiden yardım almalı ve eğitim seviyelerini yükseltmelidirler. Tüm bunlara rağmen hala görüşleri değişmeyen üyeler parti koltuklarını terk etmeli” ifadeleri geçiyor.

Parti üyeliğinden çıkarılacak olanlar arasında sadece Hristiyanlar yok; “dini” kışkırtma veya teşvik için kullananlar da partiden uzaklaştırılacağı belirtiliyor.

Dini inanış yasağı, Çin Komünist Partisi üyeleri için tek yasak değil bunun haricinde birçok madde daha mevcut. Belgede taraflı kuralların yanı sıra genel davranış kuralları da yer alırken, “Parti üyeleri ve yetkililer, halk tarafından kendilerine verilen gücü doğru bir şekilde kullanmalı, suistimallere karşı çıkmalı ve kişisel kazanç arzusunu bastırmalıdırlar” şeklinde ifade ediliyor.

Tüm bu kurallar Çin Komünist Partisi tarafından resmi olarak ilk kez belgelendi ve uygulanmaya koyuldu.

Parti üyeliğinden çıkarılacak olanlar arasında sadece Hristiyanlar yok; “dini” kışkırtma veya teşvik için kullananlar da partiden uzaklaştırılacaktır. Çünkü, Çin Komünist Partisi Anayasasının 36. Maddesi, yerli halka din özgürlüğünü garantiliyor ve dini faaliyetlerin yabancı denetimden arındırılması gerektiğini belirtiyor.

Çin’in en büyük sosyolojik araştırma projelerinden birine göre, 2017 yılında Çin Komünist Partisi üyelerinin %13’ü Budistlerden, %5,6’sı Taoizm ve çeşitli mezheplerden, %4,53’ü tüm mezhepten Hristiyanlardan ve %3,2’si Müslümanlardan oluşuyordu. En büyük yüzde ise (%73,5) ateistler ve Çin’in yerli inanışlarını savunan, atalarının ruhlarına ibadet eden ve doğanın güçlerine inanan, kesime ait.(cnl.news, rg.ru/OD)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi