25 Nisan 2024 Perşembe

Çin’in Guangdong Bölge Polisi Kilise Üyelerini Gözaltına Aldı!

Çin’in Guangdong bölge polisi kilise üyelerini gözaltına aldı. Bölgedeki Hristiyanların Radio Free Asia’ya verdikleri bilgiye göre, 19 Kasım’da Guangdong’daki Heshan şehrinin Shaping bölgesinde bulunan bir restoranda toplantı için gelen 10 kilise üyesi polis baskınıyla gözaltına alındı.

Kilise üyelerinden bir kişi, Perşembe günü yaptığı açıklamada, polisin bir ilahi toplantısı sırasında ibadet eden kişileri karakola götürdüğünü ve bazılarının ’ tekrar ibadet etmeyecekleri’ konusunda bir mektup imzalamak zorunda bırakıldıklarını söyledi. Kilise üyeleri, bir daha toplanmaya devam etmeyeceklerine söz verdikten sonra serbest bırakıldı.

Diğer bir kilise üyesi ise, polis ve din görevlilerinin büro görevlileri geldiğinde ilahiler söyleyerek çocuklarında olduğu yaklaşık bir düzine insanı topladığını belirtti.

“Çocuklarla birlikte gelen tapınanlara evlerine gitmelerini söylediler. Çocuklu olmayanlar ise polis departmanında sorguya gittiler” diye belirtti. “Onları tehdit ettiler ve iyi davranmaya söz verip kağıt imzaladılar” dedi.

Heshan Belediyesi Dini İşler Bürosu defalarca aranmasına rağmen mesai saatlerinde bile kimse telefonlara cevap vermedi.

Restoran sahibi Guo Yuling ve grubun birkaç kilit üyesi, asla gayri resmi olarak tekrar toplanmamaları konusunda uyarıldı.

Bu arada, bu ayın başlarında Guangdong’daki Jiangmen kentindeki yetkili makamlar, Qingcaodi Kilisesi’nin 13 üyesini Pazar sabahı ibadeti sırasında gözaltına almıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi