28 Mart 2024 Perşembe

Çinli Aileler Hristiyan Eğitimde Israrcı

Çin’de Hristiyanlara karşı yapılan zulümlere rağmen, çoğu aile, öğretmenlere çocuklarına İsa Mesih’i anlatması için ısrar ederken, Müjde inanılmaz hızla yayılmaya devam ediyor.

CBN’in haberlere konuşan Virginya Hristiyan Akademisi Müdürü Sean Elgut, Hristiyan okullarının gün geçtikçe Çin’de arttığını, çoğu ailelerin Ateist ya da Budist olmasına rağmen, çoğunun da Hristiyanlığa açık olduğunu, Çinli ailelerin Hristiyan eğitime daha fazla önem verdiğini, çocuklarının Tanrı’nın sevgisiyle büyümelerini istediğini bu yüzden öğretmenlere çocuklarına Mesih’i anlatmaları için ısrar ettiğini söyledi.

Hristiyan değerlerini öğretmenin yanısıra, öğretmenler öğrencilerle kaliteli zaman geçirerek İsa Mesih’le yakın ilişki kurmaları için yönlendirişte bulunuyor.

Çinli insanlar geçmişten bu yana Hristiyanlığın köklerini koruyorlar. Hristiyanlığı seçen Crystal Lu ve Wang Zha Yuan, Müjde’nin onların gözlerini nasıl açtığını ve kendilerine mutluluk ve huzur verdiğini paylaştı. Okula başlamadan önce, İsa hakkında çok az bilgiye sahip olduklarını, okula başladıktan sonra Tanrı’nın bize olan sevgisi hakkında çok şey öğrendiklerini söyledi. Öğretmenlerinin sayesinde nasıl Hristiyan olduklarını, öğretmenleriyle birebir iletişim kurduğundan, onlarla dua ettiklerinde nasıl daha iyi hissettiklerini ve tüm yüklerinden nasıl kurtulduklarını anlattılar.

“Hastaları seven, kalbi kırık olanları iyileştiren, çocuklara ve yaşlılara değer veren, ilk kişiler Hristiyanlar”

China Aid’in başkanı olan Bob Fu, Çinlilerin Müjdeye ne kadar aç olduğunu paylaştı. Müjdenin yayılmasıyla ve insanların iman etmesiyle birlikte gerçek sevginin ve merhametin imanlıların hayatında nasıl yer ettiğini de açıkladı.

Fu, hastaları seven, kalbi kırık olanları iyileştiren, çocuklara ve yaşlılara değer veren, ilk kişilerin Hristiyanlar olduğunu anlattı.

Devam eden zulümlere rağmen, Tanrı’nın bir planı olduğunu, tabiki acı çekenlerle birlikte acı çektiklerini ve hızla büyüyen Hristiyan nüfusuyla beraber, büyük bir uyanışın olduğunu ve sonunda Komunist Parti’nin yerini  Tanrı’nın hizmetkarlarının alacağına inandığını açıkladı.(ÖK)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi