29 Mart 2024 Cuma

Çinli Yetkililer 1000’den Fazla İncil ve Dua Kitabını Ele Geçirdi

Çin’de yerel yetkililerden ağır zulüm gören Hristiyanlar için işler korkunç hale geldi.

Çin’deki en son dini zulüm haberlerine göre, yerel yetkililer 1000’den fazla İncil’i ve dua kitaplarını ele geçirdi.

Kilise Liderleri, ülkenin doğusundaki Shandong eyaletindeki bir Polis baskını sırasında birçok Kutsal Kitap, dua kitabı, şarkı kitabı ve metinlerin dijital kopyalarının zorla alındığını bildirdi. Baskın, bölgeden gelen haberlere göre, “etnik ve dini işler bürosu” yetkilileri tarafından yardım edilen Polis tarafından beş ev kilisesine gerçekleştirildi.

Bu arada yetkililer, bu baskınların pornografiyle mücadele amaçlı bir baskının parçası olduğunu söylüyor. Bununla birlikte, birçok kişinin bunun Hristiyanlara saldırmak için başka bir girişim olduğuna inanmasına sebep olacak şekilde, sadece dini metinlerin ele geçirildiğine dair haberler bulunuyor.

Aslında, Jining şehrinde bir Hıristiyanın,  polisin yerel Budist tapınaklarını hedeflemediğini, ancak Hıristiyan kiliselerine karşı aktif olarak “düşman” olduğunu söylediği bildirildi.

Bu, hükümetin Çinli Hristiyanların evlerine baskın yaptığı ve şiddette bulunduğu ilk sefer değil. Mart 2018’de yetkililer, Henan Eyaletindeki Shangqiu Katolik Kilisesi’nin Güney Katedrali’ne ait haçları parçalarken yakalanmışlardı. Daha sonra, yerel yetkililer Hristiyanları tüm kilise faaliyetlerinden men etmişti.

Çin’de Hristiyanlık Hala Büyüyor

Bu saldırılara rağmen, Çin Kilisesi büyümeye devam ediyor. Dünya’nın en saygın haber ve politika dergilerinden biri olan Time Dergisi’nde bulunan bir makalede Çin’deki Hristiyanların durumu için; “Paradoksik olmasına rağmen, zulüm ne kadar şiddetliyse, o kadar çok insan Hristiyanlığın cazibesine kapılıyor” deniyordu.

Loyola Üniversitesi’nde siyaset bilimi bölümü başkanı olan Carsten Vala makalede şöyle diyor, “Komünist Parti, ona aman vermeyerek onu çoğalttı. Protestanlar, muhtemelen Çin Komünist Partisi’nin toplum düzenine karşı en sürdürülebilir yapısal zorlukları yarattılar.” Yazının başlığı ise şöyle: “Tanrı’nın Gerillaları: Hong Kong’un Pastörleri Çin’in Hristiyanlarına Mesajı Nasıl Veriyor?”(pulse.ng)

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi