19 Mart 2024 Salı

Çinli Yetkililer 1000’den Fazla İncil ve Dua Kitabını Ele Geçirdi

Çin’de yerel yetkililerden ağır zulüm gören Hristiyanlar için işler korkunç hale geldi.

Çin’deki en son dini zulüm haberlerine göre, yerel yetkililer 1000’den fazla İncil’i ve dua kitaplarını ele geçirdi.

Kilise Liderleri, ülkenin doğusundaki Shandong eyaletindeki bir Polis baskını sırasında birçok Kutsal Kitap, dua kitabı, şarkı kitabı ve metinlerin dijital kopyalarının zorla alındığını bildirdi. Baskın, bölgeden gelen haberlere göre, “etnik ve dini işler bürosu” yetkilileri tarafından yardım edilen Polis tarafından beş ev kilisesine gerçekleştirildi.

Bu arada yetkililer, bu baskınların pornografiyle mücadele amaçlı bir baskının parçası olduğunu söylüyor. Bununla birlikte, birçok kişinin bunun Hristiyanlara saldırmak için başka bir girişim olduğuna inanmasına sebep olacak şekilde, sadece dini metinlerin ele geçirildiğine dair haberler bulunuyor.

Aslında, Jining şehrinde bir Hıristiyanın,  polisin yerel Budist tapınaklarını hedeflemediğini, ancak Hıristiyan kiliselerine karşı aktif olarak “düşman” olduğunu söylediği bildirildi.

Bu, hükümetin Çinli Hristiyanların evlerine baskın yaptığı ve şiddette bulunduğu ilk sefer değil. Mart 2018’de yetkililer, Henan Eyaletindeki Shangqiu Katolik Kilisesi’nin Güney Katedrali’ne ait haçları parçalarken yakalanmışlardı. Daha sonra, yerel yetkililer Hristiyanları tüm kilise faaliyetlerinden men etmişti.

Çin’de Hristiyanlık Hala Büyüyor

Bu saldırılara rağmen, Çin Kilisesi büyümeye devam ediyor. Dünya’nın en saygın haber ve politika dergilerinden biri olan Time Dergisi’nde bulunan bir makalede Çin’deki Hristiyanların durumu için; “Paradoksik olmasına rağmen, zulüm ne kadar şiddetliyse, o kadar çok insan Hristiyanlığın cazibesine kapılıyor” deniyordu.

Loyola Üniversitesi’nde siyaset bilimi bölümü başkanı olan Carsten Vala makalede şöyle diyor, “Komünist Parti, ona aman vermeyerek onu çoğalttı. Protestanlar, muhtemelen Çin Komünist Partisi’nin toplum düzenine karşı en sürdürülebilir yapısal zorlukları yarattılar.” Yazının başlığı ise şöyle: “Tanrı’nın Gerillaları: Hong Kong’un Pastörleri Çin’in Hristiyanlarına Mesajı Nasıl Veriyor?”(pulse.ng)

Ermeni Kilisesi, Surp Krikor Lusavoriç Yortusu’nu Kutladı

Ermeni Kilisesi, İman Atası Surp Krikor Lusavoriç'in, İsa Mesih'e olan imanı uğruna Khor Virab'a (Derin Kuyu) Atılışı...

İskenderun’da Paskalya Öncesi Et Orucu Başladı

İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu ‘Et Karnavalı-Merfağ’ gerçekleştirerek, Paskalya öncesinde et orucuna başladı. Bu hafta sonu ise Peynir Karnavalı...

Papaz Aleksandır Çıkırık, Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı

Edirne'de geçen yıl 17 Mart'ta geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Bulgar Ortodoks Sveti Georgi Kilisesi papazı Aleksandır Çıkırık, ölümünün...

Şiddetli Yağış ve Sel, 6 Binden Fazla Yerinden Edilmiş Aileyi Etkiledi

Yemen'in orta kesimlerindeki Marib şehrinde şiddetli yağış ve selden 6 bin yerinden edilmiş ailenin etkilendiği duyuruldu. Yemen hükümetine...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi