19 Nisan 2024 Cuma

Cumhuriyet Döneminin İlk Süryani Kilisesinin Temeli Yeşilköy’de Atıldı

İstanbul Süryani Kadim Vakfı Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi’nin bugün Yeşilköy’de temeli atıldı.

Süryani Kadim Vakfı Başkanı Sait Susin, İstanbul Süryani Ortodoks Kilisesi Metropoliti Yusuf Çetin, İstanbul Patriği Bartholomoes, Türkiye Protestan Kiliseler Derneği’ni temsilen Behnan Konutgan, İstanbul Latin Katolik Kilisesi Episkoposu Monsenyör Ruben Tierrablanca Gonzalez ve Peder Pawel Szymala, Türkiye Ermenileri Patriklik Kaymakamı Sahak Maşalyan törende hazır bulundu.

Susin, “Mor Efrem Süryani Ortodoks Kilisesi, kadim kiliselere ait Cumhuriyet tarihinde yapılan ilk kilise olacak. Cemaatimizin bağışlarıyla 2 yıl içinde kilisemizi tamamlayarak ibadete açmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Cumhuriyet döneminde inşa edilecek ilk kilise olan Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi’nin temel atme töreninde konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kilisenin Süryani cemaatine ve İstanbul’a kazandırılmasında emeği geçenleri tebrik etti ve yaklaşık 10 yıl önce Mor Filüksinos Yusuf Çetin’in talebiyle kiliseyle ilgili sürecin başlatıldığını anımsattı. Erdoğan, kilise için seçilen yerin tarihi özelliklerinin tespiti ve diğer işlemlerinin tamamlanmasıyla fiilen inşa aşamasına gelindiğini söyledi.

Erdoğan, “Süryani cemaatinin cömert katkılarıyla kısa sürede inşaatının tamamlanacağına inandığım bu kiliseyi İstanbul’umuz için de yeni bir zenginlik olarak görüyorum.” dedi.

Metropolit Çetin ile kilisenin ne zaman bitirileceğini konuştuklarını aktaran Erdoğan, kilisenin en geç 2 yıl içerisinde bitirileceğini aktardı. 

4 bin 400 metrekarelik kilisenin en alt iki katında otopark, orta katta kültür salonu ve üst katında ise kilise yer alacak. En üst kısmında ise metropolitlik makamı yer alacak.

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi